fbpx
Social Share

14 okt 2020

Een jaar om nooit te vergeten

Een jaar geleden veranderde ik van koers. Niet het gebaande pad in management volgen, maar mijn hart achterna. Intrinsiek gemotiveerde mensen coachen en trainen en dat in mijn geliefde vakgebied recruitment. Ik startte bij FYGI. Een nieuwe organisatie, maar met dezelfde drive, trots en enthousiasme als ik gewend was.

En toen kwam corona. De hele wereld veranderde van koers: van offline naar online en van energiek ondernemen naar overleven. Wat heb ik veel geleerd! Over mijzelf, onze ondernemende recruiters en hoe belangrijk een growth mindset is tijdens een crisis.

Happy trainer

Trainen en coachen zitten in mijn aard. Ik word er blij van, het geeft me energie! Mijn creativiteit kan ik kwijt in de trainingen die ik geef en ik vind het heerlijk als een groep elkaar helpt groeien en scherp houdt. Dit jaar heb ik mijn DISC-certificering bij De Wereld van Verschil behaald. De associatieve cartografie nodigt uit om op ontdekking te gaan naar het eigen gedrag en vervolgens, over de grenzen van de hokjes, letterlijk in de wereld van een ander te stappen. Wat een feest van herkenning bij de recruiters en wat fantastisch om met deze tool te werken!

Mijn doel bij FYGI is om onze Happy Recruiters te helpen ontwikkelen naar Recruitment Business Partners. Het mooiste is dat zij als authentieke ondernemers werken vanuit hun hart. Zo kunnen ze het beste resultaat behalen én het verschil maken bij hun opdrachtgevers. De eerste stappen zijn dit jaar gezet met trainingen en coaching sessies over ondernemerschap, adviseren en netwerken. En wat ben ik trots dat de beoordelingen tot nu toe heel positief zijn, het trainersvak past echt bij mij. Ik ben een Happy trainer!

Alles goed doen

Nu ik terugblik op het afgelopen jaar, zie ik ook dingen die ik anders had kunnen doen. Zo ben ik redelijk op safe gegaan met de werkvormen in mijn trainingen. Ik had bijvoorbeeld meer tools zoals quizzen en webinars in kunnen zetten, zodat de kennis die de recruiters hebben opgedaan tijdens een training actief wordt opgeslagen. Dus ik daag mezelf uit om te experimenteren met werkvormen, waarbij het echt niet erg is om soms helemaal de mist in te gaan. Best moeilijk voor iemand die het graag altijd goed wil doen.

Ook in het online verbinden kunnen we een grote slag slaan. Ondernemers sluiten zich bij FYGI aan om verbonden te zijn met andere recruiters en met collega’s op het FYGI platform. Tijdens de lockdown was het toch even zoeken: hoe doe je dat nou, online blijven verbinden? En hoe blijven we als FYGI zichtbaar in een tijd waarin online steeds meer de standaard wordt? Daarover heb ik het met onze recruiters tijdens on- en offline meetings, zoals de kwartaalmeeting, maar ook regiocalls. Experimenteren met online werkvormen wordt hier ook essentieel!

Beter worden

Als je altijd alles goed wilt doen, wil je ook graag beter worden. Tenminste, dat geldt voor mij. Daarom heb ik voor mezelf drie doelen gesteld die ik in mijn tweede jaar bij FYGI wil behalen.

  • Leertrajecten aanbieden. In plaats van eendaagse trainingen wil ik in 2021 trajecten per thema aanbieden, zodat het leerrendement hoger wordt.
  • Daadkrachtig coachen. Ik werk vanuit de overtuiging dat het werken aan je talent meer brengt dan werken aan je zwakke punten. Maar daarbij vind ik het wel belangrijk om een spiegel voor te houden: zacht op de mens, hard op de inhoud.
  • Onboarding digitaliseren. Onze onboarding is heel persoonlijk, maar vergt ook veel tijd van ons team. Digitaliseren, met behoud van de persoonlijke touch past helemaal bij FYGI. Volgend jaar willen we weer veel recruiters verwelkomen, dus dit proces digitaliseren en optimaliseren is heel belangrijk.

Genoeg te doen, ontwikkeling blijft altijd! Heb jij tips hoe ik mijn voornemens kan behalen? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten?

Merel Erdmann
Verantwoordelijk voor Learning & Development voor zelfstandige Recruitment Business Partners van FYGI.

06-44030279
merel.erdmann@fygi.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial