fbpx
Social Share

06 apr 2023

Franklin & FYGI

“De eerste stappen vond ik het meest spannend, nu weet ik dat het allemaal goed komt.”

Niet alle plannen verlopen zoals verwacht. Zo stortte Franklin Brandsma zich veel eerder dan gepland in het avontuur van het zelfstandig ondernemerschap. Omringd door een familie vol ondernemers sloot hij zich in september 2022 aan bij FYGI. Inmiddels heeft Franklin het dubbel en dwars aangetoond; sommige sprongen in het diepe zijn het risico waard.

Franklin kwam door een toevallige samenloop van omstandigheden met recruitment in aanraking. “Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in het familiebedrijf in sanitair, kwam ik in contact met een recruiter. Er volgde een leuk gesprek en ik was verkocht. Vrij snel pakte hij het vak op in de industrie en techniek. Door de jaren heen verschoof het steeds meer naar de bouwkant. “Door het familiebedrijf ben ik bekend in dat terrein en daarin voel ik mij thuis.”

“Wat mij meteen aantrok in recruitment was het contact met mensen.”, vertelt Franklin enthousiast. “Hierbij gaat het vooral om het 1-op-1-contact. Ik vind het heel leuk om elkaar echt te leren kennen.” Voor Franklin voelt het haast alsof je een soort vriendschap opbouwt. Dat alleen is niet genoeg. “Ik vind het binden van mensen een fantastische uitdaging. Mijn grootste kick vindt plaats aan het einde van het proces. Op het moment dat de kandidaat kiest om bij mij/ ons te starten.”

“Ondernemerschap is er met de paplepel ingegoten.”
Franklin komt uit een familie vol ondernemers. Bijna iedereen in zijn familie heeft een eigen bedrijf. “Ik dacht dat het normaal was, maar pas later besefte ik hoe uniek dat eigenlijk is.” Met zoveel ondernemers om zich heen, was het eigenlijk geen verrassing dat Franklin dezelfde richting opging. Toch gebeurde het eerder dan verwacht. “De droom om voor mijzelf te beginnen had ik al lang, maar ik wilde eerst mijn cv opbouwen en wat meer settelen. Tot mijn schoonvader in de zomer van 2022 overleed.” Na ruim 4 jaar als recruiter in loondienst gaf dit Franklin het laatste duwtje. “Het leven is veel te kort, je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik moest gewoon beginnen.”

“Werken waar en wanneer je wil, zelfs in de onboarding.”
FYGI was al een tijdje op de radar van Franklin en na aanmoediging van een kennis kwam hij in contact met Erik, initiator van FYGI. “Een gesprek waarvan ik dacht dat het vijf minuten zou zijn, werd uiteindelijk een uur. Daarna was ik zo goed als om.” De manier van werken en omgaan met elkaar sprak Franklin enorm aan. “Bij FYGI wordt er gedaan wat er gezegd wordt en dat is precies hoe ik zelf ook werk. Zoals mijn vader altijd zei: man om man, woord om woord.”

Franklin startte zijn onboarding bij FYGI op een interessante manier. “Omdat ik tot twee dagen voor de fysieke onboarding op vakantie was, heb ik het online gedeelte in Zuid-Frankrijk gedaan.” Afgezien van wat internetobstakels verliep dit erg soepel. “Het was geweldig dat ik het op mijn eigen tempo en in mijn eigen tijd kon doen. Werken waar en wanneer je wil.” Volgens Franklin beschik je over alle informatie om snel stappen te kunnen maken bij de fysieke onboarding.

“Het maakte niet uit wat er gebeurde, ik ging voor mezelf beginnen.”
Op het moment dat Franklin zich bij FYGI aansloot had hij nog geen opdracht. “Voor mijn gevoel sprong ik in het diepe door niet eerst een opdracht te zoeken. Dat was best spannend. Maar dat was iets wat ik wel nodig had.” Gelukkig kon Franklin zijn zorgen delen met anderen. “Bij FYGI en in de onboardingsgroep was er ruimte om hierover te praten. Ook vanuit mijn familie ontving ik veel steun, dat hielp.”

In het begin waren de zorgen nog niet helemaal weg. “Ik zat niet gelijk goed op mijn plek. Achteraf gezien was dat te verwachten, aangezien ik een sector terechtkwam waar ik niet heel happy van werd.” Gelukkig heeft hij inmiddels verschillende opdrachten waar hij wél blij van wordt, waaronder een opdracht bij Staedion. “Het is heel leuk hoe dit is gegaan. Op een woensdag stond ik toevallig tegenover het kantoor van Staedion en dacht ik nog: hier zou ik wel een opdracht willen doen. Op vrijdag kreeg ik een berichtje van een bekende bij Staedion met de vraag of ik geïnteresseerd was in een plek daar.”

“Een mooie manier om mensen naar je toe te trekken.”
Een van de diensten van FYGI waar Franklin veelvuldig gebruik van maakt zijn de online wervingscampagnes. “Het was voor mij echt iets nieuws. In plaats van dat jij professionals benaderd, komen professionals naar jou toe.” Franklin vervolgt: “Het zijn niet alleen de sollicitaties, maar ook de bijkomende naamsbekendheid die de campagnes zo interessant maken. Professionals zien de bedrijfsnaam op de advertenties voorbijkomen, of ze nou klikken of niet.”

“Zelfstandig ondernemer zijn is leuker dan verwacht.”
Onbewust had Franklin al een overvloed van de nodige vaardigheden voor zelfstandig ondernemerschap in huis. “Ik deed veel met inkoop, verkoop, belastings- en btw-aangifte. Dit was niets nieuws of spannends voor mij.” Deze ervaring heeft hem geholpen om zijn beste baan te creëren. “Ik geniet enorm van wat ik doe, dat is te merken aan mijn werkuren. Ik werk meer dan afgesproken en ik ben voor klant als kandidaat altijd bereikbaar, omdat het mij plezier geeft. Het is iets waar ik energie van krijg.”, aldus Franklin.

“Ik heb het momenteel onwijs naar mijn zin, maar ik houd mijn oog wel gericht op ontwikkelmogelijkheden. Een voorbeeld is ‘De Ontwikkelreis’ van FYGI, een training waaraan ik deelneem.” Franklin vervolgt: “Het lijkt mij leuk om meer te gaan doen met W&S. De verhouding met betrekking tot W&S en interim staat nog niet vast. Je weet nooit wat de toekomst brengt.”

Graag eens sparren met Franklin?

Franklin
Interim recruitmentTechniekWerving & Selectie
Een toegewijde recruiter zoals Franklin in je organisatie...
  • Werving & Selectie
  • Werving & Selectie
  • Werving & Selectie
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial