fbpx
Social Share

07 feb 2024

Hoe een goed ATS-systeem de recruitment bij Jaarbeurs vooruit helpt

“In de dynamische wereld van recruitment is het hebben van een efficiënt ATS-systeem niet langer een luxe, maar een noodzaak.”

Een Applicant Tracking System (ATS) gaat niet alleen om het volgen van sollicitanten, maar om het bouwen van een sterke wervingsstrategie door de hele recruitment journey. Daarnaast zorgen efficiënte processen, voor snellere resultaten. Pieter Duijndam, ATS-specialist en aangesloten zzp-recruiter bij FYGI, weet daar alles van. Zijn recente project bij de Koninklijke Jaarbeurs is een mooi voorbeeld van de impact die een goed ATS kan hebben.

De belangrijke rol van een ATS in organisaties
Pieter benadrukt dat een ATS essentieel is voor structuur en centralisatie in de databeheer van een organisatie. Dit vermindert de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van individuele medewerkers. Het zorgt ook voor naleving van de AVG. Bij Jaarbeurs heeft de implementatie van een ATS, samen met een effectieve werken bij-website, geresulteerd in een efficiëntere manier van werken en een vermindering van het aantal openstaande vacatures.

Pieters visie als ATS-expert
Pieter zegt: “Ik geniet van de dynamiek en diversiteit die het werken als ATS-expert met zich meebrengt. Het biedt mij de kans om een leidende rol te spelen in positieve veranderingen binnen organisaties, van advies tot implementatie.”

De samenwerking en het succes bij Jaarbeurs

Pieters opdracht bij Jaarbeurs was gericht op de implementatie van een nieuw ATS-systeem: Recruitee. Zijn effectieve samenwerking met verschillende afdelingen zorgde voor een soepel selectie- en implementatieproces. De lancering van Recruitee op 12 september 2023 was een keerpunt voor de Jaarbeurs. Dankzij de duidelijke voordelen van dit systeem, konden ze de overstap maken van 3 interim-recruiters naar slechts 1 vaste recruiter.

De weg naar de juiste ATS-keuze
Om tot de juiste keuze en implementatie van het ATS bij Jaarbeurs te komen, doorliep Pieter zorgvuldige stappen. Dit begon met het opstellen van specifieke eisen en wensen, gevolgd door een demofase om de beste opties te beoordelen. Een cruciaal onderdeel was de inkoopbeoordeling, waarbij de kosteneffectiviteit en waarde van elke optie zorgvuldig werden afgewogen.

Waarom Recruitee?
Recruitee onderscheidt zich door zijn alles-in-één tarief, AVG en security compliance, gebruiksvriendelijkheid en 24/7 klantenservice. Ze hebben een Nederlandse support-afdeling. Pieters positieve ervaringen tijdens de trainingsessie met Recruitee hebben geleid tot de overweging van een diepgaander partnerschap.

De toekomst van ATS in recruitment
Een ATS zoals Recruitee biedt de mogelijkheid om tot 64% van de tijd te besparen door automatisering. Het gaat hierbij niet alleen om het volgen van sollicitanten, maar om het opbouwen van een effectieve wervingsstrategie en het versnellen van het recruitmentproces.

Conclusie
Pieters werk bij Jaarbeurs is een concreet bewijs van de kracht van een ATS. Het biedt een scala aan voordelen: van kwalitatieve sollicitanten en verbeterde kandidaat-ervaringen tot kostenbesparing en sterke employer branding. Zijn expertise als ATS-specialist, in combinatie met de juiste tools, heeft een positieve verandering teweeggebracht in het recruitmentproces bij de Koninklijke Jaarbeurs.

Benieuwd naar wat een ATS voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Pieter voor een persoonlijk adviesgesprek.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial