fbpx
Social Share

26 mrt 2021

Ik ben FYGI: Leonie

Matchmaker

In deze reeks geef ik ook een kijkje in mijn leven. En dat is best een ding voor mij hoor... Want als nuchtere noorderling is aan mij een podium niet zo besteed. Want hè; ik woon met Bastiaan (al 10 jaar lief), Teun (5) en Pim (3) plus huisdieren in het verre Veendam. Hoe dat zo? Nou…

Mijn reis...
De inkt op mijn havo-diploma was nog niet droog toen ik met gierende banden vanuit de provincie ‘noar Stad’ vertrok, oftewel op kamers ging in Groningen. Met als doel voor eeuwig in mijn geliefde stadje te blijven. Vijftien jaar later en twee kinderen rijker is een knusse woning in hartje centrum echter toch niet zo idyllisch en de huizenmarkt in Groningen is te vergelijken met die van Amsterdam. En dus: Veendam, waar we ons droomhuis vonden en ik tijdens de verbouwing besloot het roer om te gooien. Want…

Na mijn hbo ben ik gestart bij Randstad Uitzendbureau. Marktunit, accountunit, inhouse en HR Solutions – mooie tijd gehad. Na acht jaar ben ik als HR-adviseur gestart bij een MKB-bedrijf, maar ik richtte me toch veel liever op de employer branding, kandidaatreis en onboarding dan op HR-beleid! En dus nam ik daar afscheid en ging ik me eerst eens focussen op de verbouwing van dat prachthuis (dat moest het nog worden want hij stond al vijf jaar te koop). Het bracht mijn jeugddroom weer naar boven en dus besloot ik interieurstylist te worden. Ik lanceerde BINNEN op 1 maart 2020. Little did I know!

Mijn droom...
Dat liep dus niet meteen storm. Nu moet ik ook zeggen dat ik die droom had uitgesteld omdat het zo ‘plat’ voelde om puur met iets esthetisch bezig te zijn. En ooit had iemand me getipt om FYGI te overwegen en dus belde ik toch maar eens met Erik. Voelde meteen bekend en ik was helemaal enthousiast: zo kon ik naast interieurstijl ook mens en werk matchen - op mijn eigen manier.

Sinds mei 2020 ben ik aangesloten en ik ben absoluut een Happy Recruiter. Soms moet ik mezelf even knijpen dat ik deze sprong heb durven wagen! En dat heb ik ook grotendeels te danken aan het enthousiaste netwerk en de kracht van de tooling die ik dankzij FYGI kan inzetten; de onboarding was dan ook top (de eerste online – voor mij ideaal 😉) en een heel warm welkom. En het was even ploeteren en een periode van flink zaaien, maar ik zit er nu helemaal in.

Mijn 'werk'...
Bij twee IT-bedrijven in Groningen ben ik vooral bezig geweest met employer branding en inmiddels doe ik een mooie interimklus bij zorgorganisatie IJsselheem en als sidekick van Wendy Bezemer bij STL. Oh ja, en net als Annemarie verzorg ik Ontwikkeladviestrajecten vanuit de NL Leert door-regeling. Als ik nog wat tijd over heb ga ik bootcampen of boksen, maar voor klassiek ballet is al twintig jaar de donderdagavond vaste prik.

Wel merk ik als beginnend ZZP’er dat het volop hollen en stilstaan is. Nu het eenmaal loopt sla ik liever geen kansen af, maar die balans gaat steeds beter. Op dit moment ga ik liefst nooit meer in loondienst; ik vind het zo fijn om mijn klanten op mijn manier te bedienen, in alle vrijheid!

Leonie
Candidate ExperienceEmployer BrandingInterim recruitment
Een toegewijde recruiter zoals Leonie in je organisatie...
  • Interim recruitment
  • Interim recruitment
  • Interim recruitment
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial