fbpx
Social Share

14 aug 2020

Ik wil alleen nog maar dingen doen waar ik energie van krijg!

Een half jaar ondernemer en vakantieperiode, tijd om de balans op te maken.

Toen ik in januari had besloten had te gaan ondernemen, had ik niet verwacht dat het zo’n gek jaar zou worden. Het Corona Virus was er wel, maar toen nog ver weg in China. Ik had ook niet verwacht (misschien een beetje naïef) dat het ooit zo’n grote impact op Nederland zou hebben. De Lockdown gooide de hele recruitmentmarkt in één keer op zijn kop. Bedrijven namen geen nieuwe mensen meer aan en veel collega recruiters kwamen opeens thuis te zitten. Zonder werk. Zelf ben ik erg blij dat ik door hele stabiele opdrachtgevers de lockdown periode ben doorgekomen met voldoende werk. In deze periode hebben veel bedrijven, waaronder mijn opdrachtgevers, snel oplossingen bedacht waardoor het werk toch ‘gewoon’ door kon gaan. Deze oplossingen blijven, ook nu de markt gelukkig (!) weer aantrekt.

Ondernemen met een doel

Ik ben gaan ondernemen met een heel duidelijk doel: ik wil alleen nog maar dingen doen waar ik energie van krijg! Nu ik na een half jaar de balans opmaak, kan ik zeggen dat dit doel voor de volle 100% is behaald. Hoe? Door keuzes te maken. Hoe lastig het soms ook is als startende ondernemer, ik heb nee gezegd tegen sommige opdrachten omdat ik daarmee geen 100% score zou halen. Die zouden geen energie opleveren.

 “Ik heb mijn doel voor de volle 100% behaald”

Energie genoeg bij de prachtige opdrachten die ik dit halfjaar mocht uitvoeren. Ik heb een aantal bedrijven geholpen in hun zoektocht naar personeel op een manier die bij mij past. Soms zelfs met een eigenwijze maar zeker effectieve wervingsstrategie. Ik heb ook veel professionals erg gelukkig kunnen maken met hun nieuwe baan. Met als klap op de vuurpijl dat ik 20+ vacatures heb ingevuld bij Royal Bel Leerdammer.

Geen twijfel

De zomerperiode is over het algemeen wat rustiger in recruitment. Ik weet zeker dat een aantal collega`s dit herkennen. En momenten van rust zijn de uitgelezen kans om terug te kijken, de balans op te maken. Vragen als ‘ben ik nog op de juiste weg?’ en ‘word ik écht gelukkig van wat ik doe?’ passeren de revue. Het antwoord hierop is JA! Dus ga ik door met ondernemen? JA ZEKER! Daar is geen twijfel over mogelijk. Ik krijg er energie van!

Ik ben erg blij dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. En door keuzes te maken, leer ik meer over mezelf, organisaties en professionals. Focus aanbrengen werkt echt. En die lessons learned neem ik mee naar nu, naar mijn huidige en naar nieuwe opdrachten. Ik weet hoe belangrijk het is om het juiste te doen met een doel voor ogen. Dat is precies hoe ik werk: doelgericht en met plezier. De sleutel naar meer energie!

“Dat levert energie op”

Samenwerken

Wil jij dat ook? Een ervaren recruiter in je organisatie met een duidelijk doel voor ogen? Ik help je graag met het oplossen van je recruitmentvraagstuk. Zet mij in als interim recruiter of bespreek de mogelijkheden van een doeltreffende wervingscampagne om nieuwe medewerkers aan te trekken. Door samen te werken ontstaan mooie dingen. En dat levert energie op!

Wil je meer weten over mij of contact met me opnemen? Bekijk dan hier mijn uitgebreide profiel.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial