fbpx
Social Share

05 dec 2022

Freelance recruiter? Regel jouw verzekeringen en profiteer van kortingen!

Slim starten als zelfstandig recruiter? Doe je voordeel!

Het 1e jaar als zelfstandig recruiter is een echte ontdekkingsreis. Om ervoor te zorgen dat jij de belangrijke zaken en slimme voordelen niet misloopt, nemen wij jou mee. Duidelijk en concreet, voor jouw gemak gemaakt. Verklein je risico's en grijp jouw kans op korting!  

Top 3 betaalbare verzekeringen die je moét hebben
We hebben een top 3 verzekeringen die jij eigenlijk wel moét regelen. Natuurlijk is de keuze helemaal aan jezelf. Duur? Dat hoeft niet, het bewijs is hier.  

1. Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) 
Zonder verzekering starten? Dat wil je echt niet. Stel je eens voor, je bent bij een klant en stoot een vaas om. Je denkt misschien, wat kan dat kosten? €60,- of zoiets. Toevallig was dit een designervaas, dus wat dacht je van €4.000,-. Dat is andere koek. Goed regelen dus. De AVB dekt materiële en letselschade.  

Let op, daarbij wil je eigenlijk ook een extra verzekering, de bedrijfsaansprakelijkheid. Dit is geen overbodige luxe. In vreemde gevallen klagen mensen wel eens bedrijven aan, dat loopt op tot duizenden euro's. Een AVB en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering regel je gemakkelijk bij jouw (zakelijke) bank. 

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) 
Jij bent nagenoeg nooit ziek, dus waarom zou je hiervoor een verzekering afsluiten? Omdat een ongeval in een klein hoekje zit. Je weet niet of je ‘heel’ thuiskomt na een werkdag. Het hoeft niet eens jouw fout te zijn. Zorg dus voor een goede regeling. Oké, dus die verzekering wil je wel, alleen hij is veel te duur. Eerst maar eens omzet en winst maken.  

Wij hebben voor jou de oplossing gevonden. Zéker voor jouw 1e en 2e jaar ondernemerschap, volstaat het Broodfonds. Dit is geen verzekering, maar een voorziening. Bij www.broodfonds.nl regel jij al vanaf €1,- per dag jouw AOV. Reken je niet rijk, want een realistisch bedrag staat in verhouding met jouw winst die jij jezelf netto uitkeert. Bijvoorbeeld, wil jij je verzekeren tegen €750,- per maand? Dan betaal je op dit moment ietsje minder dan €34,-. Voor €2.500,- is dit €112,50. Laat je altijd door een specialist adviseren en voorlichten.  

3. Overlijden 
Het lijkt nog ver weg in de toekomst, niet om je bang te maken maar wél om over na te denken. We hopen dat je natuurlijk nog heel veel verjaardagen meemaakt. Voor 't geval dit niet zo is, dan wil je het voor jouw nabestaanden zo gemakkelijk mogelijk maken. Regel wat je kunt regelen. Neem actie en stel jouw testament op.  

Kortingen en belastingvoordeel voor jou als zelfstandig recruiter
Cijfers, rekeningen, jaaroverzichten en aangiften. Allemaal zaken die jij ziet langskomen als zelfstandig recruiter. Gelukkig zijn er ook allemaal voordelige regelingen waar jij gebruikt van kunt maken. We zeggen ‘kunnen', want lang niet alle freelancers doen dit. Jij bent natuurlijk slim en profiteert graag van de mogelijkheden. Er zijn veel voordelen beschikbaar voor jou als ondernemer, laat je hierin voorlichten door een boekhouder. Wij delen er 3 met je.  

MKB-winstvrijstelling –14% 
Eén van de belangrijkste vrijstellingen is de mkb-winstvrijstelling. Je krijgt, ja echt, 14% van je winst onbelast, na aftrek van voordelen zoals startersaftrek. Je hoeft hier dus geen belasting over te betalen. Wel zo fijn, je hoeft niét aan het urencriterium te voldoen. Dat geldt voor elke ondernemer.  

Fiscale oudedagsreserve (FOR) 
Wist je dat je van jouw winst een gedeelte elk jaar opzij mag zetten voor jouw oudedagvoorziening? Dit is maximaal €9.632,-. Zo kun je zorgen voor je eigen pensioen. Uiteindelijk betaal je wel belasting over dit bedrag, maar door slimme handigheidjes kun je deze wel zo laag mogelijk maken. Om van de FOR gebruik te maken moet je wél voldoen aan het urencriterium. Dat betekent dat je in een kalenderjaar minimaal 1.225 uren aan je onderneming besteedt.   

Meewerkaftrek voor je partner 
Maakt jouw partner onbetaald of tegen onkosten werkuren voor jouw onderneming? Dan kun je gebruik maken van de meewerkaftrek. Het is dan de bedoeling dat jouw partner minstens 525 uur heeft meegeholpen in jouw bedrijf. Hoe de belastingdienst dit controleert? Doordat jij een urenadministratie bijhoudt met uitleg over de werkzaamheden. Op basis hiervan mag je tot 4% van de winst aftrekken. Voor meer informatie kun je altijd op de website van de Belastingdienst kijken. 

Maak jij al gebruik van deze handige regelingen? Misschien hebben we je zelfs op ideeën gebracht. Wat ga jij vandaag nog regelen of verder uitzoeken? Niks moet, alles mag. We kunnen je alleen maar een duwtje in de juiste richting geven. Dat doen we graag, dus daarom helder en concreet, voor jouw gemak gemaakt. 

Wil jij als zelfstandig recruiter ook meer gemak ervaren in je werk?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial