fbpx
Social Share

12 jan 2021

Recruitment Business Partner: de oplossing voor jouw recruitmentvraagstuk

Vacatures trekken weer aan. Werkloosheid loopt langzamer op dan gedacht. Het vinden van de juiste professional is daarom nu en in de toekomst een uitdaging. Een recruiter helpt jouw organisatie met de uitdaging van vandaag, maar ben je daar écht mee geholpen? Nee! Je hebt een Recruitment Business Partner (RBP) nodig. Iemand die in staat is om op operationeel, tactisch en strategisch niveau recruitment in te zetten én naar een hoger plan te tillen. Zo trek je nu en in de toekomst het juiste talent aan.

Meer dan een recruiter

Een RBP is in de eerste plaats een goede recruiter. Met de juiste tools en techniek worden professionals in contact gebracht met jouw organisatie en wordt the best man for the job geselecteerd. Goed leesbare en vindbare vacatureteksten op basis van arbeidsmarktdata zijn hierbij essentieel. Een recruiter kent de huidige trends in de arbeidsmarkt en neemt hiring managers mee in de haalbaarheid van de zoektocht.

Maar wat doet een RBP dan precies? En is dat dan meer dan een recruiter? Zeker! Een Recruitment Business Partner start vanuit het strategisch personeelsplan dat hij met jouw input opstelt. Welke mensen heb je waar zitten in de organisatie en wat heb je nu nodig en wat op de lange termijn? Een RBP helpt je jouw wervings- en aannameproces te digitaliseren en te versnellen, alles voor een betere experience voor de professionals.

Maak ambassadeurs

Een RBP stelt je kritische vragen: wat is de beleving in jouw organisatie? Hoe sta je bekend als werkgever, zowel intern als extern? En welk verhaal wil je vertellen, hoe breng je dat over? De antwoorden op die vragen vind je met elkaar en zijn de uitgangspunten voor je employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Ook daarover denkt een Recruitment Business Partner met je mee.

Je hebt het talent aan boord, maar hoe zorg je dat iemand al vóór zijn eerste werkdag fan is van jouw organisatie? En dat iemand snel is ingewerkt waardoor jij sneller jouw business kan laten groeien? Kortom, hoe maak je van je medewerkers ambassadeurs? Een RBP helpt met het optimaliseren van de onboarding, waarbij jouw bedrijfscultuur het uitgangspunt is.

Jouw recruitmentvraagstuk

Er zijn veel recruitmentvraagstukken in een organisatie. Vast ook in die van jou. FYGI kan je helpen met het oplossen van die vraagstukken. Dat kan al door met elkaar te spreken, maar zeker ook door één van onze Recruitment Business Partners in te zetten in jouw organisatie.

Wil je geprikkeld worden door onze vragen en werkwijze? Wij vertellen je er graag alles over. Neem contact op!

Merel Erdmann
Verantwoordelijk voor Learning & Development voor zelfstandige Recruitment Business Partners van FYGI.

06-44030279
merel.erdmann@fygi.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial