Anita & Fygi

Anita & Fygi

“Ik ben een sociaal dier.”

Een freelance recruiter met hart en ziel voor haar werk. Anita te Duits haalt haar kracht uit het contact met mensen. Is die menselijke touch er genoeg in het ondernemerschap? Het antwoord is niet alleen ‘ja’, maar ‘ja, absoluut!’. Met een unieke combinatie van intuïtie en empathie weet Anita elk complex recruitmentvraagstuk te ontrafelen en op te lossen.

Het pad naar recruitment was voor Anita niet vanzelfsprekend. In 1998 solliciteerde ze voor een functie. En hoewel ze die niet kreeg, maakte ze een diepe indruk op de recruiter. Dit leidde tot een onverwachte wending: Anita kreeg een baan aangeboden bij Unique. Gedurende een periode van 25 jaar nam ze met veel enthousiasme diverse rollen aan binnen het bedrijf. “De interactie met de opdrachtgever en de professionals gaf mij energie. Ik vond het fantastisch om hun uiteindelijk samen te brengen.”

In haar laatste functie als salesmanager was ze voornamelijk verantwoordelijk voor het werven van nieuwe opdrachtgevers. “Wanneer ik een opdracht moest overdragen, vroeg de opdrachtgever vaak of ik zelf de taak kon vervullen.” Dit zette Anita aan het denken over haar toekomstige carrière. Leuk detail, voorheen was ze de leidinggevende van Yentl Gebbink. Zij is inmiddels ook zelfstandig recruiter bij Fygi, waarmee ze nu de samenwerking opzoekt als sparringspartner en om samen opdrachten tot een succes te maken!

"Van mensgerichte recruiter tot bevlogen freelancer"

Anita te Duits

“Dit is mijn zoektocht naar zelfstandigheid en persoonlijke groei.”

Het idee om alles zelf te doen, van het werven van opdrachtgevers tot het werven van professionals, werd voor Anita steeds aantrekkelijker. Ze overwoog de stap naar zzp’er. Anita kende al meerdere mensen die zich bij FYGI hadden aangesloten en had vaker contact gehad met Erik, initiator Fygi. Maar ondanks deze connecties was de overstap naar zelfstandige niet eenvoudig. “Ik had het nog erg naar mijn zin bij mijn baan en met mijn collega’s was het onwijs gezellig.”

Daarnaast is Anita erg sociaal ingesteld. Ze was bang dat ze als zelfstandige te alleen was. Wat haar uiteindelijk overtuigde? Het verlangen naar persoonlijke groei. “Mijn uitdaging in het werk was afgenomen. Er was weinig nieuws te leren. Ik genoot ervan om andere mensen iets te leren, maar ik miste mijn persoonlijke groei. Want daar haal ik voldoening uit.” Die uitdaging zocht ze op in het zelfstandig ondernemerschap.

Anita_te_Duits_Fygi

“Ik zoek graag naar reuring.”

Anita’s angst om als zelfstandige eenzaam te zijn bleek ongegrond. Haar aansluiting bij FYGI leverde haar een netwerk vol met gelijkgestemden op. Bovendien vond ze direct een prettige samenwerking met het Van Gogh Museum, haar eerste interim-opdracht. “Ik kom constant in contact met zoveel mensen. Of ik nu bij Van Gogh op kantoor werk of een dag bij Fygi doorbreng.”, zegt ze. Dit contact met collega’s verhoogt niet alleen haar werkplezier, maar geeft haar ook een gevoel van verbondenheid. Daarnaast vond ze een fijne samenwerking met Noortje Mocking, mede-zzp-recruiter bij Fygi. “We pakken het werk op dezelfde manier aan waardoor je effectief samenwerkt en goed kunt sparren.”

 

“Met de tijd kon ik steeds meer betekenen voor Van Gogh.”

Anita had het idee dat het langdurig werken voor dezelfde opdrachtgever zou aanvoelen als het hebben van een vaste baan. Dankzij de vrijheid die Anita krijgt bij Van Gogh is dit niet het geval. “Ondertussen heb ik een goede band opgebouwd met Van Gogh, wat mij alleen maar meer motiveert in mijn werk. Als ik een klik voel ga ik er echt voor de volle 100% voor.” Deze duurzame samenwerking brengt ook andere voordelen met zich mee. “Je wordt echt onderdeel van het team en mag met veel dingen meedenken.” Dit geldt volgens Anita ook voor hun 50-jarig jubileum. “Het belooft een prachtig evenement te worden, ik ben erbij!”

 

“Wat is het volgende?”

Anita kijkt met een open blik naar de toekomst. “Als mijn gevoel zegt dat het tijd is voor verandering, dan zoek ik dat op.” Ze is vooral nieuwsgierig naar wat er nog meer op haar pad komt. Ondanks de fantastische ervaring als recruitment business partner in de cultuursector, is ze ontzettend nieuwsgierig naar andere branches. “Net zoals dat dit op mijn pad is gekomen, laat ik mij verrassen met totaal iets anders. Van elke opdracht maak ik een feestje!”

Anita & Fygi - Read more
Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
Anita & Fygi - Read more
Blog

Malou & het thuisfront

Eric ondersteunt Malou's overstap naar zzp voor meer werkgeluk, gelovend dat hun gezamenlijk geluk toeneemt. Hij ziet de waarde in van het nastreven van passie boven financiële zekerheid.
Anita & Fygi - Read more
Blog

Marissa en het thuisfront

Ervaar hoe Marissa's transitie van een kantoorbaan naar onafhankelijk recruiter bij Fygi zowel haar leven als dat van Willem diepgaand transformeerde.