Succesverhaal Feenstra

100 monteurs binnen 1 jaar. Dat noemen wij een succesverhaal.

Feenstra is het enige installatiebedrijf in Nederland dat landelijk actief is in het leveren van dienstverlening voor energie. Dagelijks zorgen meer dan 800 gecertificeerde Feenstra monteurs en 600 collega’s ervoor dat ruim 800.000 huishoudens zorgeloos kunnen wonen. Een groeiend bedrijf in de techniek ook op personele sterkte houden vraagt heel wat van recruitment. Fygi ontzorgt Feenstra door de inzet van een viertal recruiters, met de volledige inzet van de Fygi dienstverlening: Recruitment as a service. Kortom, Feenstra en Fygi blijkt een gouden combinatie.

Interim Recruitment

Vier van onze recruiters werken toegewijd aan de recruitmentuitdaging bij Feenstra. Met elkaar zorgen zij onder andere voor landelijke werving. Meer weten over interim recruitment?

Recruitment marketing

Met online recruitment marketing werven we grootschalig. We versterken het employer brand van Feenstra en bereiken tot 500% meer professionals. We vertellen je er graag meer over!

Werkenbij-site

Met twee of meer vacatures die we met online wervingscampagnes invullen, bieden wij je een unieke kans: jouw eigen werkenbij-site. In de stijl van jouw bedrijf. Bekijk de werkenbij van Feenstra.

Inge de Jongh, HR Business Partner bij Feenstra, vertelt over de succesvolle samenwerking met Fygi.

2017. “Ik startte bij Feenstra met recruitment in mijn portefeuille. Een flinke uitdaging! En hoe fijn is het dan om met iemand te sparren die je kan vertrouwen en echt met je meedenkt. Ik kende Dennis (Denekamp, initiator van Fygi) vanuit mijn netwerk en wist dat hij nét met Fygi was gestart. Dennis begreep onze uitdaging, denkt buiten de kaders en kwam direct met een passende oplossing. Uiteindelijk draaide de nieuwe recruitmentaanpak binnen een week. We startten met één recruiter die dedicated voor ons aan de slag ging. En met succes. De instroom van nieuw talent kwam al snel goed op gang. Inmiddels, drie jaar later, werken er vier Fygi recruiters volledig toegewijd voor ons.”

 

Managers ontzorgen

“Sinds we met Fygi samenwerken voelen managers zich veel beter ontzorgd. Ze hebben een vacature en worden direct geholpen. En ook de voorselectie wordt verzorgd, zodat die manager alleen nog maar het gesprek hoeft te doen. Win-win, als je het mij vraagt. Daarbij komt ook dat we met Fygi veel online en digitale recruitmenttechnologie ter beschikking hebben. Denk aan multi-poster, jobboards, geoptimaliseerde landingspagina’s en zeker ook gerichte online wervingscampagnes. Zo hebben we dit jaar al ruim 115 monteurs aangenomen. En we zijn er nog niet.”

“Inmiddels voelt het Fygi team als Feenstra ingewijden. Vier interim recruiters ondersteunen ons dagelijks in de werving van nieuwe collega’s. Onze groei is afhankelijk van de aanwas van voldoende gekwalificeerde monteurs. We moeten het met z’n allen doen vanuit een gedeelde ambitie, en die hebben we. Zo behalen we resultaat!”

Inge de Jongh
HR Business Partner bij Feenstra

 

Zorgeloos wonen en werken

“Zorgeloos en comfortabel wonen en werken wil iedereen. En zeker in deze tijd rondom Covid-19 waardoor we met z’n allen meer dan ooit thuis zijn. Daar maken wij als Feenstra het verschil: snelle service door onze vakkrachten. Het werven van het juiste personeel geeft ons een strategische voorsprong.”

 

Sterk werkgeversmerk

“In de schaarse markt van goede monteurs hebben wij de uitdaging om ervoor te zorgen dat Feenstra dé werkgever is waar je wilt werken en wilt blijven werken. We ontwikkelen de laatste jaren heel actief ons werkgeversmerk. De Fygi recruiters denken daarin met ons mee. Zo is in oktober dit jaar een campagne gestart om meer vakmannen en -vrouwen naar Feenstra te trekken. Daarin combineren we verschillende Feenstra en Fygi middelen om tot een totaalaanpak te komen: mooie landingspagina’s, whatsapp sollicitaties, online wervingscampagnes, radiospots, een werkenbij-site en natuurlijk zeer snelle opvolging van de sollicitaties door de recruiters.”

 

Resultaat en energie

2020. “Er is oprechte betrokkenheid en passie voor het vak. Daarom werken we goed en langdurig samen met Fygi. We hebben een samenwerking op basis van vertrouwen en een gedeelde ambitie. Dat werkt goed én levert resultaat en energie op!”

 

Wil jij weten hoe we ook voor jouw bedrijf het verschil maken? Welk recruitmentvraagstuk je ook hebt, wij hebben een passende oplossing. Dat is Recruitment as a service.

Dit vind je misschien ook interessant

Succesverhaal Feenstra - Read more
Cases

Online kabaal maken en successen boeken met advertenties bij Fygi!

Fygi vernieuwt E&I monteurswerving met unieke campagnes, koppelt vakmensen aan topbedrijven en biedt exclusieve keuzes.
Succesverhaal Feenstra - Read more
Blog

Van groeipijn naar groeikracht: praktische oplossingen voor capaciteitsproblemen

Van groeipijn naar groeikracht: praktische oplossingen voor capaciteitsproblemen. Lees meer over employer branding.
Succesverhaal Feenstra - Read more
Blog

Het vinden van de ideale professional: "Wat een gedoe!"

Zeg eerlijk, denk jij dat ook? Als zelfstandig ondernemer bedrijf je momenteel topsport. Dat zet je aan het denken: hoe nu verder?