Ik ben Fygi: Erik

In de reeks geef ook ik een terugblik op het bijzondere afgelopen jaar. Een jaar waarin een balans tussen werk en privé nog belangrijker werden dan ooit. Ik neem je mee in mijn verhaal.

Ik woon in Nijkerk, waar ook Fygi zich bevindt. Ik ben getrouwd en heb twee zoons van 9 en 5 jaar. Het afgelopen jaar hebben we van extra dichtbij mogen meemaken hoe die jongens zich verschillend ontwikkelen en het toch erg goed met elkaar kunnen vinden.

Als je er maar van leert

Door de lockdown en de scholen die dicht gingen waren we ineens heel veel thuis en brak zowel privé als zakelijk een hectische periode aan. In deze periode hebben we Fygi en thuis les geven zo goed mogelijk proberen te combineren. Voornamelijk in de ochtenden schoolopdrachten verstrekken en uitleg geven en de middagen en avonden aan het werk voor Fygi. Heel interessant om van dichtbij te zien hoe en wat die jongens leren.

Een voorbeeld.. de oudste vraagt net zo lang door tot hij zeker is dat hij alles begrepen heeft om vervolgens de opdracht foutloos in te vullen want een fout maken kan echt niet… terwijl de jongste nog voor ik alles goed heb kunnen uitleggen al roept dat het echt heel makkelijk is en dan na 3 minuten terugkomt. Als ik vervolgens aangeef dat er een paar fouten in staan, eerst mij vertelt dat ik het niet goed heb uitgelegd (4 jaar!!) en vervolgens zegt dat je toch best een paar fouten mag maken als je er maar van leert… Mijn dag is dan echt helemaal goed!

En inmiddels heb ik dus van dichtbij ervaren hoe waardevol de school is. En is het respect voor leraren en onderwijzers erg toegenomen!

Werk en privé helemaal in balans

Daarnaast kijk ik in het weekend graag voetbal, ga ik borrelen in Nijkerk of beter nog Amsterdam en ga ik graag naar concerten en festivals. Jaarlijks hoogtepunt zijn de Toppers en Holland zingt Hazes! Je kunt me niet blijer maken, maar inderdaad al best weer lang geleden… In de weekenden volg ik veel sport (voetbal, Ajax) op tv en kijk ik doordeweeks ongeveer elke talkshow op tv. Voordeel is dat ik zo helemaal op de hoogte blijf en ondertussen ook nog met onze recruiters en het platform kan appen. Werk en privé helemaal in balans!

In vrijheid verbonden

Voor Fygi was 2020 natuurlijk ook een bijzonder jaar. Na een succesvolle start in het eerste kwartaal volgde een onzekere periode voor ons allemaal. Een nieuwe situatie in het bestaan van Fygi! Een aantal interim opdrachten werden per direct stopgezet en ingevulde W&S aanvragen werden teruggetrokken of uitgesteld. Voor het eerst zaten meerdere collega’s zonder mooie opdracht en zonder inkomsten. In de eerste week kregen we via Covebo en de House of HR direct het vertrouwen om niet stil te staan, maar door te ontwikkelen om volledig klaar te staan voor de periode ná Corona wanneer die ook zou zijn. Echt heel fijn! En het mooie van ons concept was natuurlijk dat we al ver voor Corona ingericht waren om flexibel vanuit huis te werken. In vrijheid verbonden. Verbonden door Teams.

Niet stilstaan, maar blijven doorontwikkelen

Erik van de Water

Onze focus voor 2021 hebben we gelegd bij de toegevoegde waarde van Fygi voor de recruiters en potentiële opdrachtgevers. We hebben Recruitment Marketing (Vacatureservice en Talent Targeting) verder ontwikkeld als nieuwe additionele dienstverlening naast Interim Recruitment en Werving & Selectie. We hebben campagnes voor deze diensten ingezet om bedrijven te interesseren voor Fygi en het team uitgebreid met Debbie om de business verder te versnellen. Alles om nieuwe omzet te genereren!

Iedereen zijn beste baan

Hoe ik alles combineer? Het geheim zit hem in het team fantastische collega’s op het platform en de samenwerking met onze recruiters! Het platform is vanaf de start in 2017 heel zorgvuldig samengesteld en steeds verder uitgebreid met specialisten in hun eigen vakgebied. En zij zijn ook nog eens heel dienstverlenend! Ik vind het echt fantastisch om samen te werken met collega’s die met passie hun vak uitoefenen -en allemaal dingen kunnen die ik niet kan- en daarmee zichzelf en Fygi verder ontwikkelen. Zo kunnen wij een steeds groter netwerk recruiters faciliteren en opdrachtgevers en kandidaten verder helpen!

De energie ontstaat elke keer opnieuw als een professional via ons een nieuwe baan vindt, er een nieuwe interim- opdracht start of een geslaagde campagne afgerond is. Het ultieme bewijs dat het concept werkt en dat er voor iedereen naast een mooie werk/privé balans, fijne collega’s, gezellige borrels een goed inkomen te verdienen is! Iedereen zijn beste baan!

Wil je meer weten over Fygi? Ik vertel je er alles over. Je kan me altijd bellen!

Dit vind je misschien ook interessant

Blog

In gesprek met Dennis en Erik – Deel IV

In Fygi's finale blog onthullen Dennis en Erik kansen en aandachtspunten in de arbeidsmarkt, benadrukkend de kracht van persoonlijke recruiterbegeleiding.
Blog

Pieter & Fygi

Pieter Duijndam, recruitment business partner, reflecteert op zijn reis tot nu toe voor de start van een nieuwe opdracht!
Blog

Roland & Fygi

Roland Poot, de hardwerkende levensgenieter, heeft ruim 8 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Sinds een half jaar is hij aangesloten als zzp-recruiter bij FYGI.