Remote werken

Jeltine bereikt haar doel: remote werken vanuit de camper

Jeltine zit al ruim 15 jaar in het recruitment vak. Vanaf het eerste moment wilde ze het anders doen. Zoals ze zelf zegt “ik kleur graag buiten de lijntjes”. En dat heeft ze gedaan. Na jarenlang met plezier de protocollen van diverse organisatie te hebben gevolgd, besloot Jeltine de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Waarom? Vrijheid. Zelf je dag kunnen inplannen. Werken waar en wanneer je wilt. “Maar ook vrijheid in het ondernemerschap; op welke manier ga ik samenwerken met opdrachtgevers en mijn bedrijf verder uitbouwen. Eigen keuzes maken, verder ontwikkelen door vallen en opstaan. Samenwerken met mensen die inspiratie en energie geven.”

Deze beslissing werd definitief tijdens een mooie wereldreis van 4 maanden. Door dit avontuur wist Jeltine het zeker: “Ik ga voor mezelf beginnen, aangesloten bij Fygi”. Maar ondernemen was niet haar enige plan. Jeltine wilde regie over haar eigen leven, buiten de gebaande paden stappen. Zo ontstond het idee van remote werken en reizen met een camper.

"Als je echt iets wilt dan lukt het je."

Jeltine Boomsma
HR Recruitment Business Partner

De liefde voor een camper

Jeltine en haar man hadden altijd al een liefde voor reizen. Maar het ouderschap dreigde roet in het eten te gooien. “Dat worden tripjes binnen Nederland en in de schoolvakanties” spookte door Jeltine en haar man hun hoofd. “Hoe gaan we dat ooit doen, verre, lange reizen maken met een kleine?”. Na goed overleg met hun baas konden ze het enkele maanden later toch uitproberen. Spullen gepakt en op naar de andere kant van de wereld, Nieuw-Zeeland, Australië en Thailand. De reis verliep zo soepel dat alle onzekerheid over reizen met kinderen onmiddellijk verdween.

Na de geslaagde reizen en de keuze voor het ondernemerschap kon Jeltine eindelijk leven en werken in vrijheid. Tijdens de onboarding bij Fygi moest Jeltine een moodboard maken. Met als opdracht: wat is je eerste zakelijke doel? Er ging genoeg rond in Jeltine haar hoofd, maar haar eerste, echte doel was een camper kopen. “Een camper is eigenlijk een huis op wielen” geeft Jeltine aan. “Het is een fijne basis, ook voor je kinderen. Ongeacht dat het reizen in ons geval op verschillende plekken is, heb je alles wat je nodig hebt binnen in je camper”.

Na anderhalf jaar hard werken kon Jeltine een camper kopen!  Een mooie Pössl. “Wij wilde geen grote witte camper maar een stoere, wendbare bus waarmee we ook off grid kunnen kamperen” zegt Jeltine. Na goed nadenken over hun plannen, konden Jeltine en haar man de juiste keuze maken. “Onder het genot van een bakje koffie aan de keukentafel is het idee om een lange reis te maken ontstaan” geeft Jeltine aan. De reisplannen verlengde van zes maanden naar acht maanden en zo verder.

Fygi_remote_Camper

Voorbereiding op de reis

“Het eerste waar wij tegen aanliepen was de school van onze kinderen” zegt Jeltine. Er moest veel geregeld worden, Nederland heeft natuurlijk leerplicht. Na uitgebreid onderzoek, gesprekken met communities en de school is het hen gelukt. “Wij hebben een online school gevonden die de kinderen kunnen volgen. Mijn man wordt ‘leraar’ legt Jeltine uit. Maar school was niet het enige dat moest worden afgehandeld. Het huis moest worden verhuurd, afscheid van familie en vrienden, en nog meer. “De voorbereiding was een lang traject. Je moet gewoon veel uitzoeken en loslaten. Maar met je doel voor ogen is er voor alles een oplossing” zegt Jeltine.

Uitdagingen en twijfels

Jeltine ziet loslaten als haar grootste uitdaging, op vele fronten. “Je raakt gewend aan je levenswijze, structuur en thuisomgeving. Ik dacht dat ik goed kon loslaten, maar dat viel tegen,” vertelt ze. “Een lange reis heeft niet alleen impact op ons als gezin maar ook op andere mensen die ons gaan missen.” Natuurlijk zijn er ook zakelijke twijfels. Wat denken haar opdrachtgevers ervan dat ze remote werkt? Hoe komt ze aan nieuwe opdrachten? En kan ze de kwaliteit van haar diensten waarborgen tijdens het reizen? “Je moet dit soort zorgen bespreekbaar maken. Er is geen vastomlijnde handleiding,” legt Jeltine uit. “Ik ben positief en praktisch ingesteld. Overal is wel een oplossing voor te vinden. Zo heb ik geïnvesteerd in een Starlink. Dat is een super snelle en betrouwbare  internetverbinding via de satelliet.”

Fygi_remotewerken

"Geef je eigen leven richting."

Jeltine Boomsma
HR Recruitment Business Partner

Werken en reizen. Hoe helpt Fygi hierbij?

“Bij Fygi geniet je van de voordelen van zelfstandige keuzes maken, maar ook van de voordelen die een toonaangevende grote partij biedt. Bijvoorbeeld de nieuwste tools op het gebied van recruitment en kennis over innovaties zoals AI” zegt Jeltine. Jeltine werkt met opdrachtgevers die de voordelen zien van remote werken. “Het is een efficiënte en goede manier van samenwerken. Mede door technologische innovaties zoals teams kun je de persoonlijke connectie ook behouden en snel schakelen”.

“Het mooie aan Fygi is dat je heel goed kunt samenwerken met het hele Fygi netwerk die inmiddels bestaat uit 80+ HR en recruitment specialisten. Als ik een grote opdracht heb waarbij ik wat hulp kan gebruiken dan schakel ik een ’collega’ in” zegt Jeltine. Die verbinding in het netwerk van Fygi vindt Jeltine erg fijn. Zo kan ze het werken en reizen goed combineren.

Een andere kijk op het leven

Door een andere mindset en kijk op het leven wordt Jeltine haar dromen werkelijkheid. Op dit moment reist ze met haar gezin een jaar door Europa met een camper! “Remote werken, homeschooling en genieten van het leven op de mooiste plekken van de wereld. De twijfels die er tijdens de voorbereidingen af en toe waren, verdwenen als sneeuw voor de zon zodra we in onze camper stapten op weg naar daar waar de wind ons brengt en de zon schijnt!”

Dat Jeltine de juiste keuze heeft gemaakt is voor haar duidelijk. “Ik heb nu de regie over mijn eigen leven, zowel zakelijk als privé. Ik kan bouwen aan mijn eigen bedrijf waar ik vrijheid voel in creatief ondernemerschap. Werken met toffe opdrachtgevers op de manier zoals ik dat graag wil namelijk in verbinding met elkaar werken om onze doelen te bereiken. Samen!”

Fygi_FamilieJeltine

Jeltine haar advies aan jou

Jeltine benadrukt het belang van focussen op wat je echt blij maakt en energie geeft. Voor haar is dat haar gezin, reizen en ondernemen. “Je moet jezelf de vraag stellen: hoe richt ik dan mijn leven in? En kan dit met het werk wat ik leuk vind om te doen?” zegt Jeltine. Ook geeft ze aan dat het belangrijk is om te kijken naar wat je echt nodig hebt. “ Sommige mensen denken dat er heel veel geld nodig is om te kunnen reizen, maar het is maar net welke keuzes je hierin maakt”. Als laatste advies raadt Jeltine aan om je te omringen met gelijkgestemden, wat volgens haar mogelijk is bij Fygi. “Bij Fygi-evenementen komen ondernemende, energieke en inspirerende mensen samen. Ze zijn allemaal gedreven en gepassioneerd met hetzelfde doel voor ogen. We gunnen het elkaar om succesvol te zijn. Fygi geeft ons een mooie mogelijkheid om (online) samen te komen en te verbinden.”

Fygi_maurits

Wil jij ook werken in vrijheid, waar en wanneer je wilt?

Neem contact op met Maurits van de Bovenkamp Business coach
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit vind je misschien ook interessant

Remote werken - Read more
Blog

Remote werken op Bali

Remote werken vanuit het buitenland is een droom voor vele. Voor Richelle kwam deze droom uit nadat zij, na lang nadenken, naar Bali vertrok.
Remote werken - Read more
Blog

100% effectiever werken met 8 praktische tools!

Maak kennis met 8 essentiële tools die elke ondernemende recruiter nodig heeft om effectiever te werken en betere resultaten te bereiken, van Boolean Searches tot Tinyurl.
Remote werken - Read more
Blog

De 7 beste efficiency tools voor iedere ondernemende recruiter!

Boost je zzp-recruitment efficiëntie met tools als: Instapaper, Glasp, Grammarly, RescueTime, Calendly, Trello, en Buffer!