Loopbaan recruiter

Ik ben Fygi: Annemarie

Het begon op de uk-borrel

Hoewel ik het leuker vind om over iemand anders te lezen dan over mijzelf te schrijven, stel ik me graag aan je voor. Ik schreef dit op mijn thuiswerkplek waar ik al bijna een jaar (!) zit en vanwaar ik gelukkig een prachtig uitzicht heb op de besneeuwde weilanden van Ursem.

Ursem, wie kent het niet? Het is een dorpje tussen Hoorn en Alkmaar. Het ligt prachtig, maar er is weinig te beleven. Het jaarlijkse hoogtepunt is de kermis, die overigens weinig met kermis en veel met feesttent te maken heeft. En natuurlijk schaatsen op natuurijs in deze prachtige omgeving. Je kan je vast voorstellen dat ik dat al een poosje mis, maar als ik nu naar de voorspellingen kijk, voel ik een hevige schaatskoorts opkomen! Of is het corona? 🙂

Een grote tuin

Ik ben geboren in de Wieringermeer (kop van Noord-Holland) en na de Havo vertrok ik als nuchtere boerendochter met een zeker accent – waar ik geen idee van had – naar Amsterdam om een toeristische opleiding te volgen bij Schoevers. Ik was mij zeer snel bewust van West-Friese accent kan ik je vertellen (“ja denk!”), en ik was er dan ook snel vanaf. Mijn moeder hoopte destijds dat ik na een jaartje terug zou komen om te gaan werken bij reisafdeling van de plaatselijke Rabobank. Dat was tevergeefs, ik leerde nog even door, bleef in Amsterdam en heb daar 22 jaar gewoond.

Na de geboorte van ons derde kindje ben ik met mijn toenmalige partner naar Ursem verhuisd. Hier lagen zijn roots en die van vele vrienden, vandaar. En we kregen een grote tuin. Inmiddels woon ik hier al twaalf jaar met mijn drie kinderen (Isis 17, Mick 14 en Morris 12) en in goede harmonie met hun vader, inmiddels mijn ex. Ik heb een paar jaar geleden mijn jeugdliefde Bo weer opgescharreld en we zijn alweer een paar jaar hartstikke happy met elkaar.

Fygi_Annemarie Blogfoto

Doe mij jouw baan maar

Hoewel ik in toeristische sferen opgeleid ben, was mijn eerste echte baan bij Unique Uitzendbureau. Ik werkte als uitzendkracht en toen ik op vrijdag mijn urenbriefje inleverde, vertelde de intercedente tijdens de ‘uk-borrel’ dat het haar laatste dag was. “Doe mij jouw baan maar”, riep ik toen. En zo geschiede, hier begon mijn loopbaan in de arbeidsbemiddeling. Dit bleek een perfecte match, ik ben altijd in het vak blijven werken, in allerlei gedaantes. Op een uitstapje naar het ondernemerschap na dan: ik heb drie jaar een Oil&Vinegar winkel in Amstelveen gehad, maar dat was al met al niet zo’n succes.

In 2011 heb ik een opleiding Loopbaanontwikkeling gedaan, en vervolgens ben ik als freelance loopbaancoach gaan werken. Ik heb prachtig werk mogen doen voor o.a. ING, Rabobank, Vivat (Reaal) en Randstad HR Solutions. Ik begeleidde outplacementtrajecten en gaf veel training op het gebied van nieuw werk vinden. Omdat ik van afwisseling en dynamiek houd, vond ik het in 2019 wel weer tijd voor nieuwe uitdagingen en dus sloot ik mij aan bij Fygi.

Vol gas

Bam. Meteen vol gas op een opdracht, aan afwisseling en dynamiek geen gebrek meer! En toen kwam corona, een van de meest uitgesproken zinnen van het afgelopen jaar denk ik. Mijn business stond even helemaal stil. Oeps…

In augustus kwam gelukkig het Ontwikkeladvies NL Leert Door op mijn pad, gesubsidieerde loopbaantrajecten waarmee ik al eerder ervaring had opgedaan dus dat kon ik zo weer pakken. Ik ben er tot op de dag van vandaag flink druk mee, maar ik zal dit eind februari grotendeels afronden.

Dusss op naar een nieuwe opdracht! Ik heb hier en daar gesprekken en zet tussen de bedrijven door heel veel lijntjes uit, maar tips zijn natuurlijk van harte welkom. Bij voorkeur focus ik mij de rest van het jaar op volledig op recruitment en al het moois dat Fygi biedt.

Fygi_Annemarie Blogfoto 2

Nooit meer naar huis

Naast het werk ben ik graag in gezelschap van mijn kinderen en Bo. Lekker koken en eten met vrienden, wijntje erbij en nooit meer naar huis (oh wat heb ik daar weer zin in!). Om dat alles een beetje in balans te houden ben ik best veel aan het hardlopen, wandelen (sinds corona mijn nieuwste hobby) en sporten. Ik snak naar een leuke reis en ik mis mijn wintersportvakantie en het jaarlijkse weekend Ibiza met vriendinnen enorm. En zodra het weer kan sta ik te shinen op een dancefestival, maar ach, dat komt allemaal wel weer!

Tot slot, ik noemde het al, ik ben binnenkort weer beschikbaar voor een mooie opdracht. Kan ik jou helpen met jouw recruitment uitdaging? Ik ga graag met je in gesprek want de mogelijkheden zijn (bijna) oneindig!

Dit vind je misschien ook interessant

Loopbaan recruiter - Read more
Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
Loopbaan recruiter - Read more
Blog

Daphne & Fygi

Daphne omarmt zelfstandig ondernemerschap na een jaar bij Fygi, gesteund door training en een sterk netwerk, voor een vrij en succesvol zzp-leven.
Loopbaan recruiter - Read more
Blog

Het vinden van de ideale professional: "Wat een gedoe!"

Zeg eerlijk, denk jij dat ook? Als zelfstandig ondernemer bedrijf je momenteel topsport. Dat zet je aan het denken: hoe nu verder?