Werkgeluk freelance recruiter

Malou & Fygi

Werkplezier is voor iedereen anders. Voor Malou van Veen, freelance recruiter bij Fygi, is de juiste balans belangrijk. Werkgeluk is niet alleen gerelateerd aan het werk. Want Malou gelooft sterk in de verbinding tussen het persoonlijke en het professionele. Ontdek haar weg naar werkgeluk.

Malou is een gevoelsmens en volgt haar hart. Met 6 jaar ervaring in recruitment, sloot ze zich 2 jaar geleden aan bij Fygi. Op een ochtend in januari 2021 werd ze vastberaden wakker en dacht: weetje, ik ga het gewoon voor mijzelf doen. Door te vertrouwen op haar intuïtie en de steun van haar omgeving, waagde ze de sprong naar zelfstandig ondernemerschap. “Destijds had ik geen flauw benul van wat er allemaal mogelijk was, hoe het eruit ging zien of wat dan ook. Als ik nu terugkijk, dan had ik dit niet voor mogelijk gehouden!” En de beste bijkomstigheid? Dat je zelfstandig bent, maar niet alleen – door een netwerk van 70+ recruiters.

“Werk is voor zoveel mensen een stuk van hun identiteit.”

De vrijheid om het op haar eigen manier te doen en mensen te helpen is wat Malou drijft. Ze vindt het waardevol om mensen aan een baan te helpen en organisaties te ondersteunen. Malou is trots op de creativiteit die ze kwijt kan in haar werk. “Vroeger zei ik altijd: ik wil mensen helpen, maar ik wil geen hulpverlener zijn. Dat is recruitment voor mij.” Naast recruitment richt Malou zich op arbeidsmarktcommunicatie, wat haar veel voldoening geeft. “Door deze combinatie heb ik in mijn huidige levensfase een uitstekende balans gevonden.”

“Werkgeluk is meer dan alleen werk.”

Malou van Veen
FYGI_Malou_Thuisfront

“Steeds meer een stukje Malou.”

Persoonlijke ontwikkeling, zelfonderzoek en een goede werk-privébalans zijn belangrijke thema’s voor Malou. Door deel uit te maken van Fygi, is haar werkgeluk aanzienlijk toegenomen. Werk en privé lopen volgens Malou in elkaar over. Persoonlijke groei gaat hand in hand met professionele ontwikkeling. Wanneer je groeit als persoon, neem je dit mee in je werk. “Zo weet ik inmiddels dat mijn aversie tegen hiërarchie niet zozeer met mijn werk te maken had, maar met diepgewortelde kwesties. In de afgelopen 2 jaar heb ik mij intensief gericht op mijn persoonlijke groei. Door mijzelf te confronteren met oude angsten en thema’s, heb ik nu meer innerlijke rust gekregen.”

Voor Malou leidde dit naar een stevig fundament voor zichzelf en haar succes. “Zelfinzicht vormt de basis van mijn werkgeluk. Door inzicht te krijgen in mijn innerlijke wereld en te begrijpen wat mijn behoeften zijn, kan ik doelgericht en effectief handelen. Ik sta nu met beide benen op de grond en stap niet meer terug.”

“Heldere communicatie is key.”

In de zoektocht naar werkgeluk heeft Malou geleerd dat duidelijke communicatie en het stellen van grenzen cruciaal zijn. Ze ontdekt dat ze moet uitdrukken wat ze van anderen verwacht om eerlijke verwachtingen te scheppen en misverstanden te voorkomen. Ook realiseert ze zich dat het belangrijk is om niet te veel op haar bordje te nemen en te streven naar een evenwichtige werkbelasting. Ondanks uitdagingen en obstakels, blijft Malou groeien en leren. Regelmatig evalueren helpt. “Ik krijg de lessen wanneer ik ze krijg. Dat maakt ondernemen leuk en uitdagend. Je weet nooit wat de toekomst brengt.”

“Focus op wat jou gelukkig maakt.”

Stop met jezelf vergelijken en focus op wat jou gelukkig maakt, is het advies van Malou. Iedereen bewandelt een uniek pad en het is belangrijk om te ontdekken wat jij nodig hebt voor werkgeluk, in plaats van je te meten aan andermans successen. “Je kunt jouw hoofdstuk 1 niet vergelijken met iemand anders hoofdstuk 10.”

Werkgeluk freelance recruiter - Read more
Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
Werkgeluk freelance recruiter - Read more
Blog

Ben jij vervangbaar? Automatisering is je vriend

"Ontdek hoe automatisering je werk kan transformeren, terwijl je je voorbereidt op de toekomst door kennis en training in technologie te omarmen."
Werkgeluk freelance recruiter - Read more
Blog

Werkgeluk en beleving: waarom tevredenheid niet genoeg is

Tevredenheid meten is niet meer genoeg. We kijken steeds vaker naar werkgeluk en werkbeleving. Wat past bij jouw organisatie? Ontdek de verschillen.