Fygi & Vrijheid

Marco & Fygi

Werken in vrijheid, hipper kan bijna niet. En als je het Marco vraagt, bijna twee jaar recruiter bij Fygi, dan wil hij nooit meer anders. Héérlijk de ruimte om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Flexibel zijn. Op locatie bij de opdrachtgever werken en vanuit je bubbel in huis. Hij is een echte ambassadeur van de Fygi-familie. En zijn noordelijke nuchterheid, daar herken je Marco zeker aan.

Vanuit een niet passende baan naar de beste baan

Het gesprek met Erik, één van de initiators, was heel open. Doe maar normaal en wees jezelf, hierdoor voelde ik mij direct thuis. In de zomer van 2021 heb ik op vakantie in Italië het contract digitaal ondertekend. Ik ben nog altijd in mijn nopjes met onderdeel zijn van Fygi. Ja, de tijd vliegt. Nog even en ik tik de twee jaar aan.

Marco vertelt dat Fygi precies op het juiste moment op zijn pad terecht kwam. Want, zoals hij zelf zegt, liep hij op zijn tenen. Dat krijg je van een baan waarin je niet jezelf kunt zijn. “Ik werkte als een soort consulent en daarvoor zat ik in de sales. Alleen, ik ben géén verkoper en géén target man. Mensenwerk, dat hoort bij mij.”

“Als ik het mij goed herinner, heeft een recruiter uit het netwerk mij benaderd. Ik stond op beschikbaar op LinkedIn en zij vroeg ‘Is Fygi niet iets voor jou?’ Marco was niet helemaal happy en miste de flow. Fygi bracht de energie en zijn passie weer terug! “Dat is ook de reden dat ik zo blij ben om met hen te mogen samenwerken.”

Als mensen hem nu spreken dan zeggen ze, de zelfverzekerdheid straalt van je af. De rust die hij ervaart is niet aan te tippen. Hij hoeft zich niet anders voor te doen om goed te zijn in zijn werk. “Ja, dit is zeker weten mijn beste baan.”

“Als je doet wat je leuk vindt gaat alles vaak als vanzelf.”

Ruim 10 jaar geleden is Marco ook recruiter geweest. “In de periode tussen 1999 en 2003, toen ging het nog op de ouderwetse manier. Iedereen kwam op vrijdag de uren inleveren en die moest je dan op de maandag verwerken. De vacatures hingen voor het raam in de etalages. Mensen schreven zich met pen en papier in.”

Bij zijn start bij Fygi lag de focus van Marco op office en sales functies. Maar toen kwam hij bij Nobian terecht. Opeens zat hij diep in de technische profielen. Met succes! “Het vermogen om opdrachten snel eigen te maken, dát heb ik wel. Nu heb ik weer andere soort rollen. De menselijke kant, daar vraag ik altijd diep op door. Dus voor mij maakt de branche niet uit. Geef mij een uitdaging en ik ga er tegenaan.”

Recruitment is veel beter geworden, lekker online. “Ik hoef nu niet meer elke dag op kantoor te zitten. Dankzij Fygi blijf ik mij continu ontwikkelen. Bijvoorbeeld de nieuwe ontwikkeling ChatGPT, dat probeer ik mijzelf nu aan te leren. Dan ontdek je wel even je bouwjaar, maar dat maakt niets uit. Ik leer het wel, stapje voor stapje. En wie weet krijgen we er wel nog eens training in. Dat doet Fygi namelijk erg goed. Ontwikkelen is één van de grote voordelen die je hier krijgt.”

"Als recruiter werken in vrijheid, de beste keuze ooit."

Dit is de Fygi-vrijheid

“Flexibel en zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Vind je een opdracht leuk? Dan kun je deze zelf oppakken.” Laatst had Marco voor het eerst een ervaring dat een opdracht achteraf gezien niet bij hem paste. Dan trek je aan de bel. Samen hebben we de opdracht in goed overleg gestopt. Ook dat is Fygi, echt je beste baan. Daarbij willen we de meeste waarde leveren aan de opdrachtgevers.

Verder heeft Marco enkel positieve ervaringen opgedaan. “Nu werf ik voor House of Covebo, (de moedermaatschappij van Fygi), dat past zó goed bij mij. Ze zijn daar zelfsturend en de vrijheid om thuis te werken is er volledig. Ook help ik daarnaast een paar uur per week Noord Negentig Belastingadviseurs en Accountants uit Groningen. Vanuit mijn persoonlijke netwerk als klant gekregen. Ik hoop ook daar van waarde te kunnen zijn om de vacatures met wat extra aandacht, dan wat ze er zelf aan kunnen geven toch ingevuld te krijgen. Dat zijn wel onderdelen van een mooie opdracht voor mij.” Waarom Fygi? Nou, daarom.

✔ De vrijheid en er is zoveel vertrouwen
✔ Werken waar en wanneer je wil
✔ Voorkeuren aangeven en opdrachten kiezen die bij je passen
✔ 100% jezelf zijn – dat kan hier echt
✔ In vrijheid verbonden

Wat maakt Fygi anders?

Ja, dat is volgens Marco toch de Fygi-familie. Het netwerk, de evenementen, de support: hoe de collega’s van het platform zijn. “Dat maakt het voor mij compleet. Heel professioneel.” Marco vindt het goed dat Fygi bij House of Covebo aangesloten is. “We worden als kennispartner gezien en dat zijn we ook echt. Daar ben ik trots op. En natuurlijk de tools! Zonder de tools had ik als recruiter nooit zoveel successen geboekt. Ik wil marketing en de kundige blik van communicatie op de  vacatureteksten niet vergeten. Top!

Everything will be all right

“Ja, iedereen die mij kent weet ook dat Reggae mijn muziek is. Bob Marley is mijn held. Op de foto zit ik op het trappetje voor zijn voormalige huis in Londen.” Ik ben ook jaren bassist geweest in verschillende bandjes. Muziek maakt mijn leven. En nu maakt mijn leven muziek, want ik doe dat wat het dichtst bij mijn hart ligt.

Het helpen van mensen. Zijn zorgzame kant, een luisterend oor en echt de verbinding maken met anderen. Anderen aan hun beste baan helpen. Iedereen kan altijd bij Marco terecht. “Ik ben nuchter en ook direct, met veel humor sta ik open voor anderen. Zoek contact met mij en ik ben gelukkig. Want connectie daar leef ik voor.”

Zo weet jij of je jouw beste baan gevonden hebt

“Stap in een rol die dichtbij jezelf ligt. Dat merk je direct. Het is echt jezelf kunnen zijn. Werken is geen moeten meer. Het is niet meer balen of een druk op je schouders voelen. Je bent gewoon relaxed, het is geïntegreerd in je leven. Je hebt natuurlijk allemaal minderen dagen. Het is echt een gevoel. De beste baan is niet iedereen gegeven. Als je dan de kans hebt, zet dan gewoon die stap.”

Twijfels over Fygi? Stuur mij berust een berichtje. Ik maak je graag wegwijs, als jij mij vertelt wat je favoriete muziek is.

Dit vind je misschien ook interessant

Fygi & Vrijheid - Read more
Blog

Joni & Fygi

Ontmoet Joni Bergmans: Coach, trainer, recruiter en trotse eigenaar van een zomerbar die het verschil maakt in het leven van professionals.
Fygi & Vrijheid - Read more
Blog

Succesvol recruiter zijn: ontwikkel jezelf met Fygi

Ontwikkel jezelf met FYGI door trainingen afgestemd op jouw behoeften. Omdat je de wereld ontwikkelt als je jezelf ontwikkelt.
Fygi & Vrijheid - Read more
Blog

Roland & Fygi

Roland Poot, de hardwerkende levensgenieter, heeft ruim 8 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Sinds een half jaar is hij aangesloten als zzp-recruiter bij FYGI.