Tips Fotografie

Met deze 3 tips zorg jij voor unieke fotografie!

Fotografie kost tijd, energie en creativiteit, maar waarom is goede fotografie nou zo belangrijk bij de werving van professionals?! Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden! Dit jaar op 19 augustus is het de dag van de fotografie, daarom focussen we op de essentie hiervan! De ene foto grijpt meer aandacht dan de andere. Gelukkig kun jij met deze tips zorgen dat jouw visuals opvallen. Hoe? Dat leer je in dit artikel!  

Tip 1: Durf te kiezen voor originaliteit

Om potentiële werknemers écht aan te trekken wil je authenticiteit uitstralen. Hoe doe je dat? Je raadt het al… Door gebruik te maken van je eigen foto’s! Vermijd dus alle cliché stockfoto’s! Echte foto’s van medewerkers, gemaakt op het desbetreffende kantoor geven wel een waarheidsgetrouwe indruk van hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Daarmee kun je jouw bedrijf profileren als aantrekkelijke werkgever bij precies die mensen die wilt aantrekken.

Fygi_Fotografie blog

Tip 2: Geef zonder Photoshop jouw foto’s een extra boost

Snij de een afbeelding bij wanneer een afbeelding méér bevat dan je eigenlijk graag toont. Door een afbeelding bij te snijden komt de focus automatisch op het hoofdonderwerp te liggen. Daarnaast kun je in één klik je afbeelding een compleet andere sfeer geven door filters toe te passen! Je kunt de afbeelding tot in de puntjes perfectioneren door bijvoorbeeld de helderheid, grijswaarden en het contrast handmatig in te stellen. Zeg nu zelf, zo valt je afbeelding toch veel meer op? 

Fygi_Fotografieblog

Tip 3: Show, don’t tell!

One-size-fits-all content? Maak op maat gemaakte content voor elk social kanaal! Videocontent is de laatste jaren enorm populair geworden! Want wist je dat op YouTube dagelijks meer dan 1 miljard uur aan video’s wordt bekeken? Je kunt natuurlijk fantastische teksten schrijven over hoe geweldig bedrijf X is en hoe gezellig de collega’s zijn, maar je gelooft het pas als je het ook op beeld ziet! Baken je boodschap af tijdens de video, laat emotie van het bedrijf zien en houd de video vooral kort en krachtig.

Fygi_Fotografie

Bonus tip?!

Canva is een ideale online tool om je eigen content snel te kunnen maken, aanpassen en inspiratie te vinden. Heb je nog geen of weinig ervaring met Canva? Bekijk hier de video voor 20 handige tips!

 

Een video op je landingspagina verhoogt je conversie met tot wel 80%!

Samenvattend: goede fotografie brengt een bedrijf tot leven en wekt vertrouwen! En juist dit kan de doorslag geven tot het maken van een conversie. Met als resultaat: jij werkt slimmer, effectiever en je hebt meer focus op de werving van de ideale professional. 

Dit vind je misschien ook interessant

Tips Fotografie - Read more
Blog

100% effectiever werken met 8 praktische tools!

Maak kennis met 8 essentiële tools die elke ondernemende recruiter nodig heeft om effectiever te werken en betere resultaten te bereiken, van Boolean Searches tot Tinyurl.
Tips Fotografie - Read more
Blog

Gegarandeerd indruk maken met 9 creatieve (schrijf)tools!

verken 9 essentiële tools die elke recruiter helpen om creatiever te schrijven en op te vallen.
Tips Fotografie - Read more
Blog

Het salaris benoemen in vacatureteksten blijft een taboe!

Benoem het salaris in een vacaturetekst en onderscheid je in de arbeidsmarkt. De tegenargumenten kunnen niet op tegen het aantal voordelen.