zelfstandig Recruiter Fygi

Pieter & Fygi

Voor jezelf beginnen. Het is een mooie, uitdagende stap waar veel bij komt kijken. Hoe kom je aan opdrachten? Welke verzekeringen heb je nodig? Is het financieel verstandig? Pieter Duijndam begon anderhalf jaar geleden als zelfstandig recruiter bij Fygi. Tot nu toe heeft hij een overvloed aan vacatures ingevuld en een ATS-systeem geïmplementeerd. Hij staat aan het begin van een nieuwe opdracht. Een mooi moment om te reflecteren op zijn reis tot nu toe.

“Het heeft mij 50 jaar gekost voordat ik de recruitmentwereld inging.”

Op 50-jarige leeftijd heeft Pieter het roer omgegooid. “Mijn handen jeukten, omdat ik mijn carrière graag wilde voortzetten als ondernemer. Door deze drive ben ik gaan kijken wat bij mij past en waar ik blij van word. Ik kwam terecht in de wereld van recruitment.” Voordat Pieter deze stap zette heeft hij altijd in de sales gewerkt. “Een groot voordeel hiervan is dat ik vanuit mijn eerdere loopbaan een enorm netwerk heb opgebouwd.”

“Ondanks mijn grote netwerk was de eerste stap als ondernemer niet per se een eitje, want uiteindelijk moet je het toch zelf doen: opdrachten beetpakken en die zo goed mogelijk afronden.” Pieter vond dit lastig: “Recruitment is een vak apart en door corona waren mensen angstiger. Achterafgezien was dit voor mij een hele leerzame periode.” Wel had Pieter het gevoel dat hij bij de start van het zelfstandig ondernemerschap niet alle kennis en kunde in huis had. “In het verleden heb ik nooit te maken gehad met de boekhouding en verzekeringen.”, zegt Pieter.

Fygi_Pieter

“Zelfstandig zijn zorgt voor vrijheid, plezier en variatie.”

Uit loondienst treden, dát was voor Pieter de juiste stap! “Voor mij is dit werken in vrijheid. Elke dag bepaal ik wat ik doe en wanneer, voor wie en hoe ik iets doe.” Pieter vervolgt: “Doordat je alles zelf bepaalt brengt dat wel de nodige verplichtingen met zich mee. Je wilt je het zo goed mogelijk doen. Ook op financieel gebied richting mijn gezin.” De ondersteuning van Fygi heeft volgens Pieter onwijs geholpen. “Als zelfstandige loop je tegen allerlei randzaken aan, zoals bijvoorbeeld de facturatie, de recruitmenttechnologie en training en coaching. Fygi faciliteert mij en neemt werk uit handen.”

"Mijn werk is gericht op hoe ik het graag wil, mét alle ingrediënten die nodig zijn. Daar word ik blij van!"

Pieter Duijndam

“Meerdere langetermijnplannen heb ik al behaald!”

Pieter heeft in die anderhalf jaar als zzp’er uiteenlopende werkzaamheden en klanten voorbij zien komen. Interim- en Werving & Selectie-opdrachten, een team opbouwen, een ATS-systeem neerzetten… Pieter is in alle markten thuis! Maar waar is Pieter het meest trots op? “Het gaat allemaal beter en sneller dan ik had verwacht.” Pieter vervolgt: “Ik ben verder in mijn ontwikkeling dan ik had gehoopt, dat maakt mij enorm trots. Ik zit op een bepaald niveau waar ik blij van word. Het is fantastisch als ik mijn kennis kan blijven delen bij andere opdrachten!”

Fygi_Pieter

“Bezig zijn met de opbouw van de afdeling maakt mij blij!”’

De reis van Pieter is nog lang niet afgelopen, want hij begint binnenkort met zijn nieuwe opdracht! “Bij mijn vorige opdracht was ik onder andere verantwoordelijk voor de selectie en implementatie van een nieuw ATS-systeem. Dat vond ik zo leuk dat ik daar graag weer iets mee wil doen.” Pieter vervolgt: “Het uitbouwen van de recruitment afdeling en het opzetten van de communicatie rondom recruitment zijn ook werkzaamheden waar ik enthousiast van word!”

Wil jij een keer sparren met Pieter? Kijk op zijn persoonlijke pagina!

Dit vind je misschien ook interessant

zelfstandig Recruiter Fygi - Read more
Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
zelfstandig Recruiter Fygi - Read more
Blog

Edwin & Fygi

Edwin is tot op het bot gemotiveerd en sinds 3 jaar zelfstandig recruiter. Hij heeft al 24 jaar ervaring in de recruitment.
zelfstandig Recruiter Fygi - Read more
Blog

Kristel & Fygi

Ruim drie jaar geleden werd Kristel Frey een zelfstandig ondernemer. Ontdek hoe zij ook een recruitment business partner is geworden!