Remote werken

Remote werken op Bali

Wonen, remote werken én wegdromen op een fantastische plek. Dat is op dit moment mijn leven. Mijn tijdelijke leven op Bali. Voor een maand verblijf ik op dit heerlijke eiland, werk ik ondertussen gewoon door én leef ik mijn droom. Ik neem je graag mee in hoe deze droom werkelijkheid is geworden!

Om dat te kunnen doen, neem ik je eerst mee het verleden in. Drie jaar geleden om precies te zijn. Toen maakte ik namelijk voor het eerst een reis naar Azië, Indonesië. Of om nog preciezer te zijn (aangezien dat wel bij mij past): Bali. Backpack op m’n rug en gaan! Wat was dit een mooie ervaring. En vooral: wat een heerlijke plek. Je zou hier maar wonen…, was de gedachte die door mij heenging. Maar, nee. Dat zat er niet in. Het was na een paar mooie weken weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Tijd om mijn studie af te ronden.

Fygi_Richelle_Bali

En dat deed ik. Met, na afronding, een baan bij Fygi. Mijn huidige baan om precies te zijn. Nu zijn we alweer ruim anderhalf jaar verder. Ik heb het naar m’n zin, ik ontwikkel volop én krijg de kans mijn droombaan te creëren. En als we het dan hebben over het woord ‘droombaan’, dan ontkom je er niet aan dat daarin het woord ‘dromen’ voorkomt. Dat bracht mij terug naar eind vorig jaar, 2021.

Op dat moment dacht ik namelijk terug aan mijn reis naar Bali. De geweldige ervaring, de fijne plek én de gedachte je zou hier maar wonen…. Zou dat écht wat voor mij zijn? Ik dacht erover na… Mijn familie en vrienden in Nederland, mijn baan in Nederland, mijn fijne leven in Nederland… Voorgoed op Bali gaan wonen? Nee, dat past niet bij mij. Daarvoor ben ik dan toch stiekem té gehecht aan mijn eigen landje… Dit was niet mijn droom.

Echter, ik kon de gedachte niet loslaten… Om mij heen zag ik aangesloten recruiters vertrekken naar het buitenland. Remote werken voor een tijdelijke periode. Dat is namelijk mogelijk als je bent aangesloten bij Fygi. Werken waar, wanneer en voor wie jij dat wilt. Dat is één van de redenen waarom ons netwerk blijft groeien. En toen ging er een lichtje branden, figuurlijk dan… Of misschien deden de andere voorbeelden het licht wel even voor mij aan?

Als werken waar én wanneer jij dat wilt mogelijk is voor onze aangesloten recruiters, is dit dan ook mogelijk voor mij, als onderdeel van het platform? Is dát misschien wel mijn droom? Voor een tijdelijke periode vertrekken, maar wél mijn huidige baan behouden…? Tijd om dat uit te zoeken…

Want zoals ik ben, ga ik nooit zomaar ergens voor. Dus ik ging voor mezelf na of dit echt mijn droom was: is dit écht wat ik wil? En ik kwam erachter: ja, dit is mijn droom! Tenminste… Ik beleef het natuurlijk pas écht als ik het ga doen. Maar het voorgaande gevoel, dat klopte. De vraag die overbleef: is het met mijn werk mogelijk? Zowel technisch als voor mezelf?

Fygi_Richelle_Bali-18

Tijd om dat gesprek aan te gaan. Maar, omdat ik natuurlijk nooit zomaar ergens voor ga, ging ik hier ook eerst aan de slag met mijn voorbereiding. Ik dacht vooral bij mezelf: als ik in de coronaperiode thuis heb kunnen werken, dan kan het nu ook op een andere plek. Een andere plek dan standaard op kantoor in Nijkerk. Werk-technisch gezien kan het dus, want iedereen werkt(e) op afstand. En zelf? Kan ik het zelf? Daar had ik ook wel vertrouwen in, aangezien ik houd van zelfstandig werken. En daarbij: alleen vertrekken helpt mij ook nog eens enorm in mijn ontwikkeling.

Dat werd de basis van mijn voorbereiding. Maar goed, toen was ik er nog niet… Hoe dan verder… Hoe zie ik het eigenlijk voor me? Hoe kan ik dit aanpakken? Hoe ga ik dit realiseren? Toen ik dát had uitgewerkt, was het tijd om mijn droom uit te spreken naar mijn collega’s…

Goed om te weten: binnen Fygi gaan wij voor “Iedereen zijn beste baan.”

Iedereen zijn beste baan. Dat is waar we bij Fygi vanuit werken, dus hoe kon het anders… Er werd enorm enthousiast op mijn droom gereageerd. “Als dit hoort bij jouw beste baan, dan gaan we dit voor jou mogelijk maken!”

Fygi_Richelle_Bali-23-

Mijn droom werd dus werkelijkheid. Ik kreeg de kans om voor een tijdelijke periode naar Bali te vertrekken. Zowel om te wonen, maar ook om te werken. Want dat is iets wat ik graag door wilde zetten. Tijd om mijn droom te leven!

Wonen, remote werken en wegdromen. Dat is wat ik aan het doen ben op dit moment. En dat alles op het heerlijke eiland Bali. Canggu om precies te zijn. Een onwijs fijne plek. Fantastisch! Hoe onwijs gaaf dat ik in loondienst deze mogelijkheid heb gekregen? Dat mijn collega’s mij juist hebben aangemoedigd? En dat mijn droom werkelijkheid is geworden? Want ja, ik kan je zeggen: dit is ge-wel-dig.

Fygi_Richelle_Bali-73

Dit vind je misschien ook interessant

Remote werken - Read more
Blog

Freelance recruiter worden? Beperk risico’s en maak de stap!

7 stappen naar veilig ondernemen: Iris' beste keuze. Minimaliseer risico's, maximaliseer succes.
Remote werken - Read more
Blog

Jouw beste baan in 3 stappen met Ruth

Duik in het verhaal van Ruth Tolhuijs: Van sollicitatiecoach tot surfgirl, en ontdek hoe zij haar droombaan vond door trouw te blijven aan zichzelf.
Remote werken - Read more
Blog

Ik ben Fygi: Erik

De terugblik op 2020 door de ogen van Erik van de Water, initiator van Fygi | Happy Recruiters. Alles over de ideale werk-privébalans.