Roland & Fygi

Roland Poot, de hardwerkende levensgenieter, heeft ruim 8 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Sinds een half jaar is hij aangesloten als zzp-recruiter bij Fygi. Zijn rode draad? Mensen helpen in hun loopbaan en organisaties adviseren. Met lef, energie en in vrijheid werkt Roland remote vanuit Spanje.

Van werkdruk naar werkvrijheid

Roland heeft jarenlang in de detachering gewerkt. Met de drijfveer voor het helpen van mensen, of het nu gaat om het financieren van een woning of mensen helpen aan de juiste baan, werkte Roland vanaf 2014 drie jaar als accountmanager bij Novadia. Hoewel hij van zijn werk genoot, wilde hij meer vrijheid en flexibiliteit in zijn carrière. In 2016 kiest hij zijn eigen pad. “De ondernemer zat altijd al in mij. Ik kocht Yourstaff.nl.”, vertelt Roland.

Ook schreef hij een plan voor Novadia om werken op afstand mogelijk te maken. Van 2017 tot en met 2021 werd dit plan werkelijkheid. Hij ging remote werken als recruiter vanuit Spanje. Steeds meer bedrijven gaven medewerkers de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Door de coronacrisis werd thuiswerken gemakkelijker dan ooit. Vanaf 2021 heeft Roland nog een jaar voor Finedat gewerkt. Door een reorganisatie maakte hij de keuze om als zelfstandig recruiter bij Fygi aan de slag te gaan. Tijd voor een nieuwe koers.

Van een makelaar als jongensdroom naar bruggenbouwer

Roland studeerde in 2007 af in vastgoed en makelaardij mét de droom om makelaar te worden. “Ondanks dat ik niet veel met vastgoed heb gedaan, vond ik mijn weg terug naar deze wereld. Mijn eerste interim-opdracht is bij REBO Groep, een grote speler in de vastgoedbranche met veel mogelijkheden.” Hij is een echte bruggenbouwer, dat is zijn kracht. “Ik kan mijzelf neerzetten bij mensen op alle niveaus. Als gesprekspartner heb ik veel te bieden.” Met zijn scherpe kennis van financiële dienstverlening en vastgoed en daarbovenop zijn netwerk heeft hij een uitdagende opdracht binnengehaald en de juiste connecties gelegd.

De waarheid achter remote werken

Werken op een tropisch eiland met een zonnige strandtent als kantoor is niet altijd de realiteit. “Mijn remote werkplek ziet er in principe hetzelfde uit als in Nederland, maar met een belangrijk verschil: de vrijheid om mijn werk en avontuurlijk privéleven te combineren.” Als Roland zijn laptop dichtklapt kan hij genieten van de heerlijke temperaturen en het Spaanse leven samen met zijn gezin. “De reden dat ik voor Spanje heb gekozen is het klimaat en de gemoedelijke cultuur. Het is hier een stuk relaxter dan in Nederland.” Hij werkt bij zijn huidige opdracht nog steeds 40 uur, maar komt veel meer buiten. Doordat je in het buitenland leeft leer je jezelf op een andere manier ontwikkelen.” Het voordeel van het ondernemerschap is dat Roland keuzevrijheid heeft. Hij kan werken waar, wanneer en voor wie hij wil.

FYGI_Roland

“Leef je leven vol avontuur en durf je dromen waar te maken. Als dat betekent dat je in het buitenland moet zijn, doe het!”

Carrière in recruitment naar een hoger niveau

Het ondernemerschap is soms spannend, maar voor Roland was het een droom die uitkwam. “Het was aan mij de taak om organisaties te vinden die mijn unieke werkwijze waarderen. Fygi helpt mij daarbij.” Na jaren te hebben gewerkt als coördinator en teamleider in recruitment, kreeg Roland via Marco van den Berg (mede-aangesloten recruiter bij Fygi) de kans om in contact te komen met REBO Groep. Op deze manier heeft hij zelf zijn eerste interim-opdracht binnengehaald. Hij is bij REBO Groep van a tot z betrokken bij het recruitmentproces. Zo kan hij zijn kennis en vaardigheden optimaal benutten.

Een unieke aanpak in de zoektocht naar de perfecte match

Een enorme hoeveelheid aan organisaties, elk een eigen werkwijze en eigen doelen. Het is aan Roland om organisaties te begrijpen en de perfecte professionals te vinden. “Als ik de taal van de organisatie spreek, dan kan ik groots impact maken in hun recruitmentproces. Dat geeft mij een kick!” In de toekomst richt Roland zich graag nog wat meer op werving & selectie. “Hierbij speelt mijn netwerk een onmisbare rol. Ik wil mij niet beperken tot één branche, want ik ben dol op diversiteit in mijn werk.” Hij zegt dat die brede inzetbaarheid ervoor zorgt dat hij kan blijven groeien als professional. Dat is precies wat Roland zoekt!

Een droombaan is een momentopname

“Recruitment, mijn huidige droombaan! In deze levensfase is het de ideale roeping voor mij.” Roland had de droom om te gaan werken in het buitenland. Juist door recruitment heeft hij deze droom kunnen verwezenlijken. “Ik heb de kans om mensen te helpen aan hun droombaan. Daar word ik blij van! Mijn tip aan iedereen die in de arbeidsbemiddeling werkt: blijf jezelf en ontdek waar jouw kracht ligt.” Hij vervolgt: “Recruitment is een baan om te doen, omdat je ervan houdt. Kies voor opdrachten die goed bij jou passen en maak van je werk iets waar je echt blij van wordt!”

Graag een keer sparren met RolandBekijk zijn website.

Dit vind je misschien ook interessant

Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
Blog

Malou & het thuisfront

Eric ondersteunt Malou's overstap naar zzp voor meer werkgeluk, gelovend dat hun gezamenlijk geluk toeneemt. Hij ziet de waarde in van het nastreven van passie boven financiële zekerheid.
Blog

Roos Strating & Fygi

Roos Strating vond na een zoektocht en periode van persoonlijke groei haar roeping als freelance recruiter. Haar verhaal toont de kracht van zelfontdekking en het omarmen van ondernemerschap.