Samenwerking

Succesvolle samenwerking: Annelieke en Cyril

De samenwerking van Annelieke en Cyril is de real deal. Want dit nuchtere duo uit Brabant, staat hetzelfde in het leven en zijn beiden erg resultaatgericht en gedreven. Hierdoor communiceren ze snel en gemakkelijk. Ze matchen niet alleen op werkgebied, maar vooral ook qua persoonlijkheid en humor. Een goed tweetal en zoals ze zelf zeggen: “We vertrouwen elkaar blind en houden elkaar scherp.” Hoe je zo’n samenwerking tot stand brengt? Dat vertellen Annelieke en Cyril je graag.

 

Annelieke is ruim twee jaar aangesloten bij Fygi en heeft 7 jaar ervaring in de recruitmentwereld. Het gevoel van een vangnet hebben, dát vindt ze superfijn. Haar voornaamste reden om te ondernemen? “Ik was bang voor de titel job hopper, dat krijg je wanneer je in loondienst werkt. Terwijl het als ondernemer juist standaard en normaal is dat je tijdelijke opdrachten hebt.”

Cyril had zo’n 7 maanden ervaring opgedaan als corporate recruiter, toen hij de beslissing nam om voor zichzelf te beginnen bij Fygi. Het laatste zetje kreeg hij tijdens een gesprek met Annelieke, een collega bij zijn vorige werkgever. Hij was vastberaden en ervan overtuigd dat aansluiten bij Fygi de juiste stap voor hem was. Door het geweldige netwerk en het ruime aanbod aan trainingen, coaching en tools kon hij zich in korte tijd flink ontwikkelen. Hij is nog altijd blij met zijn keuze!

Van alleen naar samen sterker

Cyril: “Voordat ik bij Fygi startte had ik al contact met Annelieke. Na een paar maanden wilden we ontdekken of er een samenwerking mogelijk was. Het is prettig om er met W&S opdrachten niet alleen voor te staan. Gek genoeg zijn we echte solisten, maar we houden elkaar verantwoordelijk en scherp. Een schop onder je kont krijgen, dat werkt gewoon heel goed.” Annelieke vertelt: “Mijn tijd voordat voor ik samenwerkingen aan ging was erg alleen. Samen sta je echt sterker en dat is wat ik mij inmiddels goed realiseer.”

Normaliter spreken Annelieke en Cyril elkaar nu elke week. 1 keer in de vier weken gaat Cyril naar Annelieke toe om te werken. Ze hebben nu een aantal exclusieve werving & selectie vacatures lopen. Het doel voor dit jaar staat op minimaal 6 vacatures invullen. “Wanneer we een opdracht binnen hebben, dan delen we de werklast. We herschrijven beiden de helft van alle vacatures. Daarna searchen we allebei op onze eigen tijd. Het doel is dat we evenveel moeite in een vacature steken. Mocht dit anders zijn, dan zijn we hier open over en wordt de beloning naar evenredigheid verdeeld.” Verder staan ze open voor elkaars ideeën en zijn ze bereid om van elkaar te leren.

Annelieke & Cyril Fygi

Waarom samen W&S opdrachten oppakken?

Tijdens een interim-opdracht kan werving en selectie al snel naar de achtergrond verdwijnen qua prioriteiten. Daarom is samenwerking cruciaal: elkaar verantwoordelijk houden en bewust tijd vrijmaken voor werving en selectie opdrachten. Waarom ze dit nu willen uitbouwen? Natuurlijk is er gewoon méér kans op het invullen van vacatures wanneer je samen doelgericht je netwerk benadert en uitbouwt. Voor Cyril geldt dat hij hier als langetermijndoel ook meer tijd in wil investeren. “Wanneer ik in september op afstand vanuit Bali ga werken, is het van cruciaal belang dat onze samenwerking verder is uitgebouwd.” Hij wil namelijk volledig werving en selectie opdrachten gaan uitvoeren, en daarvoor is een solide klantenbestand essentieel. Vooral als hij op afstand werkt, is de samenwerking met Annelieke extra waardevol – en het dient tegelijkertijd als een stok achter de deur.

“De opdrachtgever is voor even, maar Fygi voor het leven.”

Ja, zegt Cyril. “Dat zinnetje van Fygi voor het leven, is wat Annelieke op dag één in mijn hoofd heeft gestampt. Hierdoor ben ik vanaf het begin gelijk gaan netwerken, naar events en trainingen geweest. Actief zichtbaar was ik dus vanaf de start.” Wel grappig, want zelf was Annelieke minimaal zichtbaar. En doordat Cyril haar dan nuchter zei: “jij bent nooit ergens bij. Dacht zij op haar beurt: je hebt gelijk! Dit motiveerde haar om aanwezig te zijn bij events. Zoals Annelieke zegt: “Hij zorgt dat ik binnen Fygi de leuke dingen blijf doen. Dat ik daar tijd voor vrijmaak in plaats van denken: het kost mij weer een dag omzet.” Een manier om niet alleen op korte termijn succesvol te zijn, maar ook op lange termijn te blijven groeien. Dát is de meerwaarde van Fygi en het netwerk. Je kiest voor succes op de lange termijn.

Persoonlijkheid en geleerde lessen van elkaar

Ze zijn allebei naar eigen zeggen lekker rood in de werkwijze, assertief, gedreven en resultaatgericht. Beiden searchen ze daarnaast op dezelfde manier naar professionals. Door samen te werken krijgen ze een betere focus. We hebben een beetje dezelfde persoonlijkheid. Zo zegt Cyril: “Annelieke weet met haar humor echt te verbinden, dat is heel krachtig. En Cyril is volgens Annelieke ambitieus en resultaatgericht.

Toch zijn er wel verschillen tussen deze twee. Want Cyril probeert maar al te graag nieuwe A.I. tools uit die het leven gemakkelijker maken en het werk versnellen. Dus ChatGPT gebruikt hij al lang. Annelieke is hierin iets terughoudender, maar door de samenwerking is ook zij recent gestart met deze tool. Annelieke heeft Cyril juist weer heel erg geholpen om vakvolwassen te worden. En door het samenwerken heeft hij veel opgestoken van hoe zij dingen oppakt. Een bepaalde ondernemersmentaliteit en werkwijze heeft hij van haar overgenomen.

Annelieke en Cyril Fygi

Meer dan werk!

De samenwerking is meer dan werk alleen. Ze versterken elkaar en zijn een goede aanvulling op basis van ervaring, kennis en kunde. Verder stimuleren ze elkaar om het beste uit onszelf te halen. Cyril: “Weet je wat ook leuk is? Dat ik op de honden van Annelieke ga passen, wanneer ze met vakantie gaat dit jaar.” Die kantoorhonden voor Cyril zijn dus voor deze zomer geregeld. 😉

Advies aan anderen die ook een gouden samenwerking zoeken

Je bent hierin zelf aan zet. Dat werd gelijk duidelijk, want zo klonk het eensgezind: “Het netwerk heeft jou niet nodig, jij het netwerk wel. Je moet je toegevoegde waarde aan het netwerk laten zien.” Toen Annelieke net aangesloten was, is zij willekeurig mensen gaan bellen. Ze stuurde appjes naar recruiters en vroeg dan: vind je het leuk om samen te kletsen en elkaar te leren kennen? Dat heeft haar in het begin geholpen om zichtbaar te zijn en de verbinding te leggen met andere recruiters.

En Cyril is heel bewust naar de events en trainingen geweest. “Ik ga altijd voor 2 redenen. Het doel van die dag, dus de training zelf en netwerken. Laat jezelf zien! Je moet zelf het voortouw nemen.” We sluiten af met Cyril zijn levensmotto: wat je aandacht geeft dat groeit. Dus, start vandaag nog met actief bellen en verbinden. Dan volgt de rest vanzelf en vind jij ook jouw real deal, een gouden samenwerking die je scherp houdt.

Dit vind je misschien ook interessant

Samenwerking - Read more
Blog

Ben jij vervangbaar? Automatisering is je vriend

"Ontdek hoe automatisering je werk kan transformeren, terwijl je je voorbereidt op de toekomst door kennis en training in technologie te omarmen."
Samenwerking - Read more
Blog

Van groeipijn naar groeikracht: praktische oplossingen voor capaciteitsproblemen

Van groeipijn naar groeikracht: praktische oplossingen voor capaciteitsproblemen. Lees meer over employer branding.
Samenwerking - Read more
Blog

Malou & Fygi

Leer hoe Malou werkgeluk vindt door de balans tussen persoonlijke groei en professionele ontwikkeling, in haar reis naar zelfstandig ondernemerschap met FYGI.