Succesvolle samenwerking

Een perfect duo! Desirée van den Brand en Marjolein Touber laten zien dat samenwerken de sleutel is tot succes. Door hun kennismaking via Fygi wisten ze al snel een krachtige alliantie te vormen. Zowel binnen als buiten werktijd. Dat blinkt sterk uit in de resultaten die zij behalen. Samen zetten ze zich in voor verschillende mooie klanten met uiteenlopende vacatures.

Desirée en Marjolein zijn hun hele carrière gedreven door recruitment en kunnen zich geen andere loopbaan voorstellen. Desirée vertelt: “Recruitment geeft mij een enorme energie. Als freelance recruiter run je je eigen winkel, je bent veel in contact met mensen en iedere dag is anders. Het behalen van resultaat geeft een boost. Ik ben bezig met hetgeen wat ik écht leuk vind.” Marjolein voegt toe: “Het vak verandert continu waardoor je mee verandert. Wij zitten steeds meer in een adviserende rol en dat past goed bij ons.”

“Samenwerken smaakt naar meer.”

De samenwerking tussen de dames ontstond toen Marjolein ondersteuning zocht voor haar W&S opdrachtgever in het zuiden van het land: “Doordat ik daar meerdere W&S opdrachten had, voelde het alsof ik mijn focus te veel moest verdelen. Desirée is erbij gesprongen en dat ging uitstekend.” Sindsdien pakken ze zowel zelfstandig als samen vacatures op. Bij zwaardere profielen of meerdere vacatures schakelen ze elkaar in. Marjolein en Desirée bekijken wat er gedaan dient te worden, wie welke functie oppakt en welke ze samendoen. Zo maken ze maximaal gebruik van elkaars sterke punten. Marjolein heeft Desirée bijvoorbeeld ondersteunt bij een opdrachtgever tijdens haar afwezigheid.

“Recruitment gaat continu door, ook als jij er niet bent.”

De voordelen van samenwerking zijn talrijk. Desirée zegt: “Recruitment blijft doorgaan, er is altijd beweging. Wanneer je door omstandigheden niet kunt werken is het voor zowel de recruiter als de opdrachtgever fijn als iemand je werkzaamheden overneemt. Door zo’n samenwerking kun je altijd ideeën uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerk.” Voor beiden speelt dit als een grote factor. Marjolein: “Wij willen remote werken vanuit het buitenland. Het is fijn als je een sparringsmaatje hebt, juist omdat je dat op professioneel gebied niet in je fysieke omgeving hebt.” Marjolein vervolgt: “Als opdrachtgever heb je toegang tot een groter scala aan kennis en vaardigheden. Samen weet je meer dan alleen.”

Fygi_Succesvolle samenwerking

“Fygi bevordert onze groei.”

“We werken goed samen, omdat we veel dezelfde werk- en denkwijze hebben.”, vertelt Marjolein. “Zowel de opdrachtgever als werkzoekenden zijn voor ons een belangrijk speerpunt.” Desirée bevestigt dit: “Het is van belang dat je de opdrachtgever kan adviseren. Ook hoort een nee verkopen er soms bij. Wél vinden wij het essentieel om met een andere oplossing te komen.” Door de jaren heen hebben Desirée en Marjolein veel veranderingen in recruitment gezien. Marjolein: “Toen ik mij als zelfstandige aansloot bij Fygi, ontdekte ik een nieuwe digitale wereld van recruitment. Ik kwam in aanraking met nieuwe search methodieken, doelgroepen en generaties. Elkaar versterken, dát is de kracht van het netwerk.”

Desirée is het eens: “Door aangesloten te zijn bij Fygi, geeft mij dit de (digitale) tools en kennis die ik nodig heb om mijn werk nog beter te kunnen uitvoeren als zelfstandig recruitment business partner. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, maar door zelf op onderzoek uit te gaan neemt dat veel tijd in beslag. Dankzij Fygi hoef ik mij hier niet mee bezig te houden en kan ik tijd besteden aan wat ik het liefst doe: matchen.”

“Met onze combinatie van ‘nieuw’ en ‘oud’ bereiken wij een brede doelgroep.”

Desirée en Marjolein weten precies wat nodig is om een samenwerking tot een succes te maken. Vertrouwen, opbouwende kritiek en het vermogen om samen te lachen zijn enkele factoren die bijdragen aan een fijne en productieve samenwerking. Echter, dit is niet wat hen tot een succes maakt. Marjolein vertelt: “Door jarenlange ervaring in het vak nemen we vaardigheden van “vroeger” mee naar het heden. De nieuwe vorm van recruitment steken we in een professioneel nieuw jasje. Hierdoor zijn we in staat om verschillende generaties en doelgroepen  aan te spreken.”

Beiden zijn ze zich bewust van de toegevoegde waarde om te blijven groeien en leren. Marjolein vervolgt: “Met ons leergierige, gedreven en eerlijke karakter hebben we geen moeite om kenbaar te maken als we iets nog niet weten, maar het wel willen leren. Desirée: “We bouwen voort op de sterke basis die wij vanuit vroeger hebben, maar we gebruiken ook de moderne tools om vacatures in te vullen.”

“Voor 2023 ligt de focus op W&S.”

Ook dit jaar zitten er meer samenwerkingen aan te komen op W&S gebied. Desirée en Marjolein geven aan dat ze de focus nog meer gaan leggen op zwaardere profielen en langdurige samenwerkingen met opdrachtgevers waarbij er meerdere W&S vraagstukken zijn. W&S ligt daarbij meer in hun straatje dan het vervullen van interim opdrachten (in house). Professionals helpen aan hun beste, vaste, nieuwe baan geeft beiden energie. Marjolein vertelt: “De diversiteit in klanten zorgt ervoor dat je continu iets nieuws tegenkomt. Je kunt niet op de automatische piloot een vacature vullen, hierdoor blijf je jezelf uitdagen.” Tot slot legt Desirée uit: “W&S is meer buffelen; het zijn intensievere en vaak tijdrovende procedures om tot DE match te komen, maar dat is juist wat we leuk vinden. Je kunt je ergens volledig voor inzetten en vervolgens resultaat behalen; een tevreden opdrachtgever, professional en wij; dat is gewoon geweldig!”

Dit vind je misschien ook interessant

Blog

Marco & Fygi

Marco viert werkvrijheid en persoonlijke groei bij Fygi, waar hij de perfecte balans vindt tussen werk en passie, ondersteund door een sterk netwerk.
Blog

Joni & Fygi

Ontmoet Joni Bergmans: Coach, trainer, recruiter en trotse eigenaar van een zomerbar die het verschil maakt in het leven van professionals.
Blog

Succesvol recruiter zijn: ontwikkel jezelf met Fygi

Ontwikkel jezelf met FYGI door trainingen afgestemd op jouw behoeften. Omdat je de wereld ontwikkelt als je jezelf ontwikkelt.