Edwin
Abma

Recruitment Consultant

Omdat tijd kostbaar is en werk meer is dan een baan

Met ruim 20 jaar ervaring als werknemer in technisch recruitment en sales werd het tijd voor mij om op eigen benen verder te gaan. In al die jaren heb ik enorm veel gezien en geleerd: hoe het moet en ook hoe het niet moet. Het vak van recruiter is geweldig en geeft veel voldoening, blije klanten en kandidaten, daar doe ik het voor! Wat ik vaak te horen krijg van zowel kandidaten als klanten is dat ze mij een “mensen-mens” vinden. Oprecht, empathisch en betrouwbaar, waarden die ik hoog in het vaandel heb en die mij kenmerken.

Ondanks dat ik zelf geen geschoolde techneut ben, interesseert de wereld van de techniek mij mateloos. Als kind al sleutelde ik aan fietsen en brommers en mijn nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken heeft mij in mijn werkzame leven veel kennis opgeleverd. Ik heb bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen en in de talloze gesprekken met kandidaten heb ik veel geleerd. Ook nu nog leer ik elke dag weer bij, tijdens de vele interessante gesprekken met kandidaten en klanten.

Elke klant met vacatures heeft verlanglijstjes in de vorm van functie eisen. Elke kandidaat heeft een cv waarin zijn of haar ervaringen en opleidingen opgesomd worden. Door goed te luisteren naar klanten en kandidaten weet ik de vertaling te maken naar de juiste match. Door mijn kennis, ervaring en oprechte interesse, ben ik in staat om snel en doeltreffend de mens achter het cv te ontdekken. Zo heb ik al vele, op het eerste gezicht niet logische, en toch zeer succesvolle plaatsingen weten te realiseren. Volgens mij onderscheidt dat een goede recruiter van een “cv schuiver”.

Edwin
Interim recruitmentTechnical RecruitmentWerving & Selectie
Een toegewijde recruiter zoals Edwin in je organisatie...
  • Betrouwbaar; afspraak=afspraak
  • Empathisch luisteraar
  • Uitgebreide kennis en ervaring in de techniek
  • Landelijk netwerk in de techniek
  • Sportieve doorzetter

Omdat connectie meer dan wifi betekent

Edwin neemt de moeite om goed naar het profiel te kijken en dit te matchen met de juiste kandidaat. In de techniek is het momenteel erg lastig om de...

Edwin neemt de moeite om goed naar het profiel te kijken en dit te matchen met de juiste kandidaat. In de techniek is het momenteel erg lastig om de juiste mensen te vinden en te houden maar we hebben goede hoop de posities vervuld te krijgen met behulp van Edwin.

Lees meer

Ik heb met Edwin samengewerkt bij Schreuder-Ruitenbeek. Edwin leert eerst de organisatie goed kennen alvorens hij mensen uitnodigt om bij ons te komen...

Ik heb met Edwin samengewerkt bij Schreuder-Ruitenbeek. Edwin leert eerst de organisatie goed kennen alvorens hij mensen uitnodigt om bij ons te komen werken. Hierdoor voelt Edwin goed aan of iemand goed binnen onze organisatie past. Er is altijd sprake geweest van een heldere en duidelijke communicatie.

Lees meer

Ik heb met Edwin gewerkt in mijn rol als Maintenance Manager bij Bolletje. Wat mij opviel is dat hij oprecht geïnteresseerd is in zijn...

Ik heb met Edwin gewerkt in mijn rol als Maintenance Manager bij Bolletje. Wat mij opviel is dat hij oprecht geïnteresseerd is in zijn gesprekspartner en zijn problematiek. In de contacten gold altijd; afspraak is afspraak en was er sprake van heldere en duidelijke communicatie. Daarnaast heb ik gemerkt dat Edwin de taal van technici begrijpt, zowel op de uitvoerende kant, als de organisatorische. Boven alles heb ik Edwin ervaren als een “mensen-mens”, iemand die op zoek gaat naar de persoonlijke verbinding en oprecht op zoek is naar de beste oplossing voor het probleem, wat het ook is. In ons geval heeft Edwin er mede voor gezorgd dat wij een aantal hele goede mensen hebben kunnen inzetten binnen onze TD.

Lees meer

Ik heb met Edwin samengewerkt bij SPIE Numac Maintenance waar ik Edwin heb leren kennen als een innemend en integer persoon die (het management van)...

Ik heb met Edwin samengewerkt bij SPIE Numac Maintenance waar ik Edwin heb leren kennen als een innemend en integer persoon die (het management van) klanten voor zich weet te winnen. Edwin vraagt en luistert goed waardoor hij goed beeld krijgt van het behoefteprofiel van de klant/opdrachtgever. Als de klantvraag duidelijk was werkte Edwin samen met collega’s (adviseurs, maintenance engineers) een plan van aanpak uit en/of verzorgde hij het matchmakingproces zodat binnen zijn opdrachten de juiste man op de juiste plaats kwam. Naast acquisitie/sales heb ik Edwin leren kennen als een proactief relatiebeheerder van met name grote klanten. Edwin’s stap naar ondernemerschap is voor mij geen verrassing. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Lees meer

Meerdere malen contact gehad met de heer Abma. Zeer vriendelijk en betrouwbaar persoon, welke staat voor zijn afspraken en deze naar alle redelijkheid...

Meerdere malen contact gehad met de heer Abma. Zeer vriendelijk en betrouwbaar persoon, welke staat voor zijn afspraken en deze naar alle redelijkheid zoveel als mogelijk nakomt. Tevens zeer vriendelijk en bekwaam waarin een gesprek al heel makkelijk wordt wat in veel situaties waarin men met nieuwe mensen spreekt over een loopbaan als zeer prettig werd ervaren.

Lees meer
Mijn vacatures:
Monteur beveiligingstechniek regio Utrecht
40 uur
mbo
Woerden
Werkvoorbereider W S&O in Amersfoort
40 uur
mbo
Amersfoort
Monteur Werktuigbouwkunde Woerden regio Utrecht
40 uur
mbo
Woerden
Leidinggevend Monteur Werktuigbouwkunde regio Utrecht
40 uur
mbo
Woerden
Servicemonteur W regio Amersfoort
40 uur
mbo
Amersfoort
Hoi, ik ben Edwin
Interim recruitmentTechnical RecruitmentWerving & Selectie

Kom in contact!