FYGI - Talent Targeting is de nieuwe, online recruitmentoplossing

Op 17 oktober introduceerden we, in samenwerking met Online Leadbox en Draad – drie bedrijven uit Nijkerk – een nieuwe dienst: FYGI – Talent Targeting. Met deze online dienst helpt FYGI werkgevers nieuwe doelgroepen te bereiken en daarmee de reacties op openstaande vacatures te verhogen.

In de huidige arbeidsmarkt waar slechts 4% actief op zoek is naar een nieuwe baan, is ruim 45% latent op zoek. Om de groep latent werkzoekenden aan te spreken, is online marketing, employer branding en doelgroep targeting nodig. Daarmee is recruitment marketing geworden. We ontdekten dat veel werkgevers de combinatie van deze kennis onvoldoende in huis hebben. En daarom bedachten we een oplossing, waarmee naast FYGI – Happy Recruiters, FYGI – Talent Targeting ontstond.

Microtargeting is het nieuwe verleiden
Gerrit Hopster van Online Leadbox: “wij richten ons op het targeten van de juiste kandidaten in de juiste regio. Op grond van doelgroeponderzoek en daaruit voortkomende pullfactoren, creëert FYGI – Talent Targeting datagedreven online campagnes waarmee kandidaten op Facebook, LinkedIn, Instagram of via Adwords gericht bereikt worden.”

De nieuwe vacature is een landingspagina
Alleen het online zetten van een vacature volstaat niet langer om de juiste kandidaat aan te trekken. Daarom is er de inzet van online recruitmentmarketing. Bart Nieuwenweg van Draad, specialist in het bouwen van innovatieve websites, maakt de online vacaturepagina mogelijk. “Het begint bij een vacaturepagina die een volledig beeld geeft van de functie en het bedrijf. Daarbij worden fotografie en video ingezet, ondersteund door korte, krachtige teksten zoals een schema hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet en een overzicht van mogelijke werkzaamheden. Onderscheidend is de manier van inschrijven: de kandidaat hoeft geen uitgebreid sollicitatieformulier in te vullen, maar kan via WhatsApp zijn interesse kenbaar maken.”

FYGI voorziet de vacaturepagina van beeld en tekst en onze recruiters ondersteunen werkgevers met de selectie van kandidaten.

Deel dit bericht