Beperk risico's

Freelance recruiter worden? Beperk risico’s en maak de stap!

Door deze 7 stappen te nemen beperk jij de risico’s van het ondernemerschap. Zo maak jij met een gerust hart de keuze om te gaan ondernemen. Want is het wel zo spannend? Als het aan Iris ligt is dit haar best keuze ooit. Na het lezen van deze blog heb jij alle kennis en informatie die je nodig hebt om naar de KVK te stappen.

De roze olifant, laten we die bespreken. Geen inkomsten, dát is een angst. Je hebt bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor jouw gezin en vaste lasten moeten worden betaald. Dan voelt het niet ideaal om een groot risico te nemen. Hoe je dit verkleint en ervoor kunt zorgen dat je de stap naar ondernemerschap gegronder maakt, dat vertellen we jou graag!

1. Een goed begin is het halve werk
Zorg voor focus! Focus op jouw doelgroep, netwerk en werkwijze. Evenals focus op wie je bent of wie je wilt worden als zelfstandig ondernemer. Waar kun jij toegevoegde waarde leveren? Bepaal wie jouw doelgroep is.

2. Bouw jouw buffer!
Hoeveel je nodig hebt voor een buffer, dat antwoord kan jij alleen geven. Wat zijn jouw gemiddelde kosten en vaste lasten per maand? Tel daar dan €400,- bovenop voor onvoorziene kosten en doe dit bedrag keer vier. Er wordt vaak gezegd dat 3 maandsalarissen voldoende is, maar hoe prettig is het wanneer jij vier maanden aan vaste lasten hebt en een beetje meer? Voelt de stap naar ondernemerschap dan niet veel kleiner en fijner?

3. Dit is essentieel, maar regelen wij voor je!

Facturatie

  • Regel jouw facturatie en zoek een juist boekhoudprogramma wanneer je zelfstandige wordt. Sluit jij je aan bij ons platform, dan ontzorgen wij jouw facturatieproces. Geen gedoe met lange betalingstermijnen, want wij betalen jouw facturen binnen 8 dagen. Onderneem je graag alleen? Kijk dan eens naar MoneyMonkMoneybird of Paperdork. Dit zijn goede boekhoudprogramma’s.

Eigen website

  • Je wordt graag goed gevonden op het world wide web! Dus is een SEO-geoptimaliseerde website(pagina) van groot belang. Want on- en offline zichtbaarheid draagt bij aan jouw professionaliteit. Belangrijk om dit dus goed te regelen.

Laptop met toegang tot doelgroep data en search tools

  • Zorg voor de juiste middelen, zodat jij jouw werk goed kunt uitvoeren. Daarbij is het slim om te bekijken waarin jij kunt gaan investeren in jouw opdracht tot een succes te brengen. Denk hierbij aan doelgroep data en onder andere aan een LinkedIn Recruiter Seat.
Fygi_recruiter

4. Vragen staat vrij!
Zet jouw netwerk in en gooi jouw onderhandeling skills in de strijd. Zorg dat je een goede indruk achterlaat als zelfstandig ondernemer. Het nichtje van je buurvrouw kan misschien óók een mooie, professionele website maken. Dit voor de fractie van de prijs welke een reclamebureau rekent. Niemand hoeft te weten hoe iets tot stand is gekomen. Uiteindelijk draait het om het resultaat!

5. Brute weerstand van jouw omgeving?
Klinkt heftig he? Zo kan het ook voelen voor jou wanneer de directe omgeving niet gewend is aan ondernemerschap. Jouw omgeving ziet alleen maar beren op de weg en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Slim dat jij dit leest, want met een goed verhaal en de juiste woordkeuze kunnen we mensen beïnvloeden. Niet manipuleren, simpelweg meenemen in het proces waardoor het voor hen ook minder spannend wordt. Deel jouw ambitie om te ondernemen niet plotseling. Zorg dat het juist niet als een verrassing komt. Ga gesprekken aan over jouw expertise en dat je bijvoorbeeld ondernemers hebt gesproken. Naarmate jij jezelf ontwikkelt en klaarstoomt voor het ondernemerschap, neem je gelijk jouw omgeving mee in dit proces. Benoem eens dat ondernemen iets voor jou is. Hoe bekender we zijn met onderwerpen, hoe rustiger we in een nieuwe situatie kunnen begeven. Zie je dat jij al beïnvloed bent? Hoe meer je leest en leert, hoe beter je brein met nieuwe stappen kan dealen. Zo zit dat nou eenmaal.

6. Bouw jouw netwerk, begin vandaag
Wil jij volgend jaar ondernemer worden of binnen twee maanden? In beide gevallen geldt hetzelfde, investeer in jouw eigen netwerk. Zorg dat je gesprekken krijgt met jouw doelgroep. Word zichtbaar op LinkedIn door middel van personal branding. Deel jouw visie, successen, kennis en ervaring. Je laat door deze bijdragen jouw waarde zien binnen het vakgebied. Ga daarbij warme leads creëren. Begin nu met geven, zodat er straks als jij de stap naar ondernemerschap zet er een gunfactor is voor jou en jouw bedrijf! Wat je kunt geven? Vrijblijvend advies. Waarom jij dat hun wil geven? Omdat jij wil ontdekken wat voor opdrachten je in de toekomst wil doen. Een win-win! En een goed verhaal.

7. Regel jouw administratie
Wat is dan van belang? Wij delen het met je. Doordat je nu ondernemer bent is het slim om over jouw eigen pensioen na te denken. Wat wil je hiervoor regelen en hoe leg je dit vast. Daarbij is een administratie bijhouden verplicht vanuit de belastingdienst. Hier moet je zowel tijd voor vrij gaan maken als het goed inregelen. Een mooi voordeel is dat jij op jouw zaak kunt gaan rijden. Welke leaseauto wordt het? Of wil je met jouw privéauto zakelijke kilometers rijden? Allemaal afwegingen waarmee jij te maken hebt.

Natuurlijk kun je op de website van de KVK nog veel meer informatie terugvinden over al jouw vragen. Meer dan dit heb je niet nodig om de stap te zetten. Ben jij klaar voor de stap als ondernemende recruiter? Bij Fygi ben je zelfstandig, maar nooit alleen!

Dit vind je misschien ook interessant

Beperk risico's - Read more
Blog

Ben jij vervangbaar? Automatisering is je vriend

"Ontdek hoe automatisering je werk kan transformeren, terwijl je je voorbereidt op de toekomst door kennis en training in technologie te omarmen."
Beperk risico's - Read more
Blog

100% effectiever werken met 8 praktische tools!

Maak kennis met 8 essentiële tools die elke ondernemende recruiter nodig heeft om effectiever te werken en betere resultaten te bereiken, van Boolean Searches tot Tinyurl.
Beperk risico's - Read more
Blog

Freelance recruiter? Regel jouw verzekeringen en profiteer van kortingen!

Ervaar hoe je als zelfstandig recruiter je risico's minimaliseert en profiteert van onmisbare verzekeringen en slimme fiscale voordelen, allemaal voor jouw succes en zekerheid.