Edwin Abma

Recruitment Consultant

Edwin-Abma-Recruiter-Fygi-Sfeerfoto
website_profielfoto_edwin

Gespecialiseerd in

Actief in regio

Met ruim 20 jaar ervaring als werknemer in technisch recruitment en sales werd het tijd voor mij om op eigen benen verder te gaan. In al die jaren heb ik enorm veel gezien en geleerd: hoe het moet en ook hoe het niet moet. Het vak van recruiter is geweldig en geeft veel voldoening, blije klanten en kandidaten, daar doe ik het voor! Wat ik vaak te horen krijg van zowel kandidaten als klanten is dat ze mij een “mensen-mens” vinden. Oprecht, empathisch en betrouwbaar, waarden die ik hoog in het vaandel heb en die mij kenmerken.

Zo werk ik met jou samen

Ondanks dat ik zelf geen geschoolde techneut ben, interesseert de wereld van de techniek mij mateloos. Als kind al sleutelde ik aan fietsen en brommers en mijn nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken heeft mij in mijn werkzame leven veel kennis opgeleverd. Ik heb bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen en in de talloze gesprekken met kandidaten heb ik veel geleerd. Ook nu nog leer ik elke dag weer bij, tijdens de vele interessante gesprekken met kandidaten en klanten.

Elke klant met vacatures heeft verlanglijstjes in de vorm van functie eisen. Elke kandidaat heeft een cv waarin zijn of haar ervaringen en opleidingen opgesomd worden. Door goed te luisteren naar klanten en kandidaten weet ik de vertaling te maken naar de juiste match. Door mijn kennis, ervaring en oprechte interesse, ben ik in staat om snel en doeltreffend de mens achter het cv te ontdekken. Zo heb ik al vele, op het eerste gezicht niet logische, en toch zeer succesvolle plaatsingen weten te realiseren. Volgens mij onderscheidt dat een goede recruiter van een “cv schuiver”.

Skills

Sourcen

Headhunten

Branches

Techniek

Een persoonlijke aanpak, met de slagkracht van het Fygi team

Nieuwe tools & technologie

Recruiters van Fygi maken sneller de juiste match. Ze gebruiken moderne tools voor search, doelgroepanalyse, matching en assessments om de perfecte kandidaat te vinden voor jouw organisatie.

Gegarandeerde expertise

Wij investeren doorlopend in de ontwikkeling en expertise van de aangesloten zzp recruiters. Zo weet je zeker dat je voorop loopt in het vinden van nieuwe medewerkers.

AI als copiloot

Al onze recruiters worden getraind in het gebruik van AI tools, zoals ChatGPT en weten hoe ze dit slim en ethisch kunnen inzetten.

Grote database

Meer dan 10.000 werkzoekenden staan ingeschreven bij Fygi, waardoor een nieuwe collega snel gevonden wordt.

Training & coaching

Jouw Fygi recruiter is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wordt gecoacht om jouw opdracht zo goed mogelijk te volbrengen.

Online marketing

Een team van marketeers en contentspecialisten ondersteunt de recruiters. Dat zorgt voor onderscheidende content, meer zichtbaarheid van vacatures en het aantrekken van sollicitanten.

Sterk netwerk

Ons netwerk bestaat uit een grote groep meer dan 80 zzp recruiters en hr professionals. Zo is iedere vraag snel beantwoord en denken we met mee met opdrachtgevers.

Review van opdrachtgever

Ik heb met Edwin samengewerkt bij SPIE Numac Maintenance waar ik Edwin heb leren kennen als een innemend en integer persoon die (het management van) klanten voor zich weet te winnen. Edwin vraagt en luistert goed waardoor hij goed beeld krijgt van het behoefteprofiel van de klant/opdrachtgever. Als de klantvraag duidelijk was werkte Edwin samen met collega’s (adviseurs, maintenance engineers) een plan van aanpak uit en/of verzorgde hij het matchmakingproces zodat binnen zijn opdrachten de juiste man op de juiste plaats kwam. Naast acquisitie/sales heb ik Edwin leren kennen als een proactief relatiebeheerder van met name grote klanten. Edwin’s stap naar ondernemerschap is voor mij geen verrassing. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Gert Jan van den Hurk
Maintenance Adviseur

Ik heb met Edwin gewerkt in mijn rol als Maintenance Manager bij Bolletje. Wat mij opviel is dat hij oprecht geïnteresseerd is in zijn gesprekspartner en zijn problematiek. In de contacten gold altijd; afspraak is afspraak en was er sprake van heldere en duidelijke communicatie. Daarnaast heb ik gemerkt dat Edwin de taal van technici begrijpt, zowel op de uitvoerende kant, als de organisatorische. Boven alles heb ik Edwin ervaren als een “mensen-mens”, iemand die op zoek gaat naar de persoonlijke verbinding en oprecht op zoek is naar de beste oplossing voor het probleem, wat het ook is. In ons geval heeft Edwin er mede voor gezorgd dat wij een aantal hele goede mensen hebben kunnen inzetten binnen onze TD.

Gerrit Leeftink
Maintenance manager

Edwin neemt de moeite om goed naar het profiel te kijken en dit te matchen met de juiste kandidaat. In de techniek is het momenteel erg lastig om de juiste mensen te vinden en te houden maar we hebben goede hoop de posities vervuld te krijgen met behulp van Edwin.

Sabine van den Bor
Construction & Rental - Bomecon

Ik heb met Edwin samengewerkt bij Schreuder-Ruitenbeek. Edwin leert eerst de organisatie goed kennen alvorens hij mensen uitnodigt om bij ons te komen werken. Hierdoor voelt Edwin goed aan of iemand goed binnen onze organisatie past. Er is altijd sprake geweest van een heldere en duidelijke communicatie.

Schreuder-Ruitenbeek

Edwin did more than finding the right candidate for a challenging vacancy. Even though some things did not go to our satisfaction at first, Edwin showed the ability to listen, adapt the approach, and do what was mutually aligned on in the end. For me, this makes him stand out. I recommend working with Edwin if you want a personal, professional, and energetic approach – and a good candidate of course!

Coen Smiers
Senior Recruiter

Meerdere malen contact gehad met de heer Abma. Zeer vriendelijk en betrouwbaar persoon, welke staat voor zijn afspraken en deze naar alle redelijkheid zoveel als mogelijk nakomt. Tevens zeer vriendelijk en bekwaam waarin een gesprek al heel makkelijk wordt wat in veel situaties waarin men met nieuwe mensen spreekt over een loopbaan als zeer prettig werd ervaren.

Sonny Davis
Werkvoorbereider

Top begeleid door Edwin bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers voor VpG Tecniek!

Frido Reitzema
Controller

Edwin heeft mij afgelopen jaar geholpen aan een nieuwe uitdaging. Het contact met Edwin en de manier waarop hij mij in het traject naar mijn nieuwe functie heeft begeleid heb ik al zeer prettig ervaren.

Rik van Wenum

Edwin heeft mij op een zeer professionele en menselijke manier naar een nieuwe baan begeleid.

Ben Kinkelaar

Waar kan ik je bij helpen?

Mijn vacatures

Ontdek welke vacatures ik momenteel in beheer heb.

Bekijk vacatures
Kom in contact

Kan ik je verder helpen? Aarzel niet! Vul je gegevens in via het formulier en ik neem contact met je op.

Contact opnemen
Open inschrijving

Deel je gegevens en je cv met mij, dan gaan we samen op zoek naar jouw beste baan.

Schrijf je in
website_profielfoto_edwin

Kan ik jou verder helpen?

Neem contact op met Edwin Abma Recruitment Consultant
Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.