Netwerkgestuurd ondernemen

In gesprek met Dennis en Erik – Deel II

In het eerste deel van deze blogserie spraken we met Dennis en Erik over het ontstaan van Fygi en haar missie ‘Iedereen zijn beste baan’. Vandaag kijken we samen naar de verbinding die zo belangrijk is in het netwerk. Vaak verwoord als “In vrijheid verbonden”, vertelt Erik:

“Het betekent dat iedereen binnen ons netwerk de vrijheid heeft om zijn eigen keuzes te maken. Je bent tenslotte niet voor niets voor jezelf gestart. Waar wij wel in geloven is dat je door samen te werken vaak verder komt of slimmer werkt. Juist daarom moedigen we samenwerkingen binnen ons netwerk altijd aan! Op de werkvloer brengt het natuurlijk meer succes en daarnaast is het ook gewoon gaaf om naast de werkvloer met elkaar in verbinding te zijn bij inspiratieboosters of activiteiten. Werk is tenslotte meer dan een ‘baan’.”

Werken vanuit de kracht van samen

“Je kiest ergens voor, dus dat betekent dat je ook ergens niet voor kiest.”

“Die manier van werken moet bij je passen”, haakt Dennis op aan. “Niet iedereen past bij ons concept. Daar moeten we gewoon realistisch in zijn. Je kiest ergens voor, dus dat betekent dat je ook ergens niet voor kiest. Wil je erg graag dagelijks met één team werken? Dan pas je niet bij Fygi. Wil je als zelfstandig ondernemer aan de slag zonder enige vorm van samenwerking? Dan pas je ook niet bij Fygi.

Wil je graag zelfstandig ondernemen of ben je zelfstandig ondernemer en je wil graag een krachtig netwerk om je heen? Vakgenoten uit dezelfde branche of regio om mee te sparren of zo nu en dan mee samen te werken? Kijk, dan hebben we een match! Dan is Fygi geschikt voor jou!”

Win-win-win-situatie

De samenwerkingen binnen het netwerk liggen voor het oprapen vertelt Erik: “Denk bijvoorbeeld aan een werving en selectieopdracht en twee zelfstandige recruiters uit dezelfde branche. De ene recruiter heeft de opdracht gekregen van zijn opdrachtgever en de andere recruiter weet daar de ideale professional voor. Dit gebeurt regelmatig binnen ons netwerk. Zo is een recruiter sneller succesvoller en van toegevoegde waarde voor zijn opdrachtgever. Daarnaast heeft de andere recruiter meer geschikte opties voor die ene professional. Dat zorgt voor een win-win-win-situatie en dat is fantastisch!”

Fygi_Blogfoto bioscoopzaal

Via via aan een nieuwe baan

In de huidige arbeidsmarkt is een sterk netwerk en korte lijntjes een must volgens Dennis: “Van de 40% die latent werkzoekende is weten we dat de meeste via via starten met een nieuwe baan. Vaak als je ontevreden bent over je huidige baan of werkgever vertel je dat eerste binnen je eigen kring. Je staat bijvoorbeeld een keer langs het voetbalveld te kijken en je gooit eens een balletje op bij een vriend of een kennis. Vervolgens ga je rustig om je heen kijken. Zo heeft iedereen binnen zijn eigen netwerk al een paar professionals die serieus openstaan voor een nieuwe uitdaging. Door je eigen netwerk in te zetten binnen het Fygi-netwerk ontstaat er ruimte voor samenwerking en een fundament voor een ideale match.”

Recruiters en het Fygi-platform

Het werken vanuit de kracht van samen is ook regelmatig zichtbaar in de verbinding tussen de recruiters en de specialisten van het platform vertelt Erik: “Je mag als recruiter jouw opdrachtgever er van bewust maken dat niet alleen jij de organisatie gaat helpen, maar dat je een team van specialisten altijd bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en online wervingscampagnes. Daar stappen de specialisten van ons platform elke dag hun bed voor uit. Kunnen we samen die ideale werkomgeving creëren voor de recruiter? Dan zijn we blij, omdat we zelf beseffen hoe belangrijk die werkomgeving is.”

Fygi_Backprint_Vesten

Het behouden en versterken van de verbinding.

Het netwerk van Fygi wordt alsmaar groter. Meer collega’s bij het platform en telkens meer recruiters. Hoe blijf je dan zorgen voor persoonlijk contact? “Persoonlijk contact is voor ons het allerbelangrijkste”, vertelt Erik. “Juist daarom is ons platform ook gegroeid met nieuwe collega’s. Zo kunnen we de groeiende groep blijven helpen en het persoonlijk contact behouden.”

Dennis vult aan: “We maken nu ook gebruik van een tevredenheidsonderzoek. Die versturen we via de mail naar alle recruiters. Daaruit halen we waardevolle informatie waardoor we bepaalde zaken aanpassen of behouden. Zo zie je dat de behoefte van onze recruiters bij ons voorop staat. Hier moeten we onze op blijven focussen. Het is in mijn ogen op het gebied van groei één van onze belangrijkste aandachtspunten.”

Wil je met het netwerk meegroeien? Of wil je de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap? Ontdek de mogelijkheden van een samenwerking met Fygi!

Dit vind je misschien ook interessant

Netwerkgestuurd ondernemen - Read more
Blog

In gesprek met Dennis en Erik – Deel III

Fygi's platform biedt recruiters specialistische ondersteuning in marketing en ontwikkeling, gericht op effectiviteit en werkgeluk.
Netwerkgestuurd ondernemen - Read more
Blog

In gesprek met Dennis en Erik – Deel IV

In Fygi's finale blog onthullen Dennis en Erik kansen en aandachtspunten in de arbeidsmarkt, benadrukkend de kracht van persoonlijke recruiterbegeleiding.
Netwerkgestuurd ondernemen - Read more
Blog

Succesvol recruiter zijn: ontwikkel jezelf met Fygi

Ontwikkel jezelf met FYGI door trainingen afgestemd op jouw behoeften. Omdat je de wereld ontwikkelt als je jezelf ontwikkelt.