Podcasts voor recruiters

De 15 leukste podcasts voor ondernemende recruiters

Succesvol ondernemen? Speciaal voor jou hebben wij de 15 leukste podcasts geselecteerd! Dus luister jezelf vooruit met de leukste podcasts gericht op ondernemende recruiters, groei en mindset! Kortom: boordevol inspiratie, inzichten en praktische tips voor jou!

Recruitment

1. Recruitment: helden van de perfecte match:

Een podcast waar iedere recruitmentprofessional energie en inspiratie van krijgt! Dit is een gave podcastreeks waarin Wim Davidse in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: recruiters en intercedenten

2. BNR Werkverkenners:

Antwoorden op jouw vragen over werk? Je hoort het allemaal in de podcastserie van BNR Werkverkenners. Rens de Jong is elke dinsdag te horen met een nieuwe uitzending over HR en werkend Nederland. Kritisch, divers en ondernemend!

 

3. Recruitment Tech Podcasts:

Op de hoogte blijven van alle recruitmenttechnologieën? In de podcast van Recruitmenttech gaat Martijn Hemminga in gesprek met verschillende recruitment tech leveranciers.

 

4. Hier is AMC: Podcast over Arbeidsmarkcommunicatie:

Dit is een podcastserie vol enthousiaste interviews met professionals op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, recruitment marketing en alles wat daar in de buurt ligt. Laat je vooral inspireren door de serie die de breedte van het vakgebied weergeeft!

5. De Werkimago Podcast:

Tijdens deze podcast helpt Kim Werensteijn jou om bekend, zichtbaar en aantrekkelijk te worden voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt. Boordevol tips en interessante gasten over recruitmentonderwerpen. Ze neemt je mee in de ups en down van ondernemen.

Engelstalig:

6. Chad And Cheese Podcast (ENG):

Een Engelstalige podcast om niet te missen! Chad & Cheese bespreken een breed scala aan onderwerpen en actuele nieuwsverhalen over werving, human resources en werkgelegenheid. Vol met commentaren, onbezonnen meningen en humor brengen zij hun kijk op recruitment.

7. Recruiting Future (ENG):

In deze podcast interviewt Matt Alder iedere week opinieleiders die de industrie beïnvloeden en veranderen op het gebied van recruitment (marketing) en HR technologie. Elke gast is een expert is in het veld wat veel unieke inzichten biedt. Het zet je aan het denken over je benadering van werving en het helpt je om op de hoogte te blijven!

Over ondernemen:

8. De Freelance Podcast:

In de tweewekelijkse podcastserie voor, over en door freelancers worden er diverse vraagstukken, kennis, ideeën en ervaringen gedeeld om andere freelancers te inspireren en te enthousiasmeren!

9. Groeivoer voor Ondernemers:

De podcast waar je elke week een inspirerend verhaal hoort over ondernemerschap en persoonlijke groei. Ook deelt Gerhard te Velde zijn inzichten om je verder te helpen in je business. Ideaal dus om je kennis up-to-date te houden en jezelf te blijven ontwikkelen.

10. KVK Podcast ‘Begin met een voorspong’:

Welke stappen maak je als ondernemer, van goed idee tot succesvolle ondernemer? En welke tips hebben ze voor jou? Hoe fijn is het om te beginnen met een voorsprong! In deze podcastserie van de KVK gaat presentatrice Annemarie Brüning in gesprek met bekende ondernemers om erachter te komen hoe deze ondernemers hun eerste stappen hebben gezet!

Over groei en mindset:

11. Drive Podcast:

Ben jij op zoek naar een toegankelijke en motiverende podcast op het gebied van mindset? Mark Tuitert vertelt het graag! In zijn podcast gaat hij in gesprek met gedreven atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers.

 12. Over Spreken Gesproken Podcast:

Wil jij spreken met meer impact en korte metten maken met plankenkoorts? Dan is de podcast Over Spreken Gesproken een goede aanrader, want dit is de ultieme podcast voor professionals die willen praten met resultaten! Je wordt geïnspireerd door de beste sprekers en experts uit het vakgebied.

 

13. De Minder Werken Podcast:

Op zoek naar nieuw luistermateriaal? In de podcast Minder Werken van Intermediair en de Volkskrant worden er vragen behandeld waarmee velen worstelen in hun carrière. Omdat een carrière waar je gelukkig van wordt zoveel meer is dan hoger op de maatschappelijke ladder komen.

 

 14. Lekker Gewerkt:

Lekker Gewerkt is een podcast van Dag en Nacht Media die op zoek gaat naar het ultieme werkgeluk. Van solliciteren en burn-outs tot voor jezelf beginnen en carrière coaches. Deze podcast is speciaal gemaakt voor iedereen die wel eens denkt: waar de F ben ik mee bezig? Gegarandeerd luisterplezier!

 

15. No More Boring Learning:

Iedere week winden Jeanne en Jan-Peter zich ergens over op in de wereld van Learing & Development. Met ruim 100+ afleveringen spreken ze vanuit hun eigen ervaring en hebben regelmatig interessante gasten. Oftewel: alles voor een optimale ontwikkeling!

 

BONUS: VOOR DE LEUK

Teun en Gijs vertellen alles:

Heb je vrije tijd? Zet dan gerust deze fantastische podcast aan! Jeugdvrienden Teun en Gijs vertellen wekelijks alles wat hun bezielt, wat ze hebben meegemaakt en wat ze vinden van zichzelf en de wereld om hun heen. Kortom: boordevol diverse thema’s en gezelligheid!

Peptalk:

PepTalk nodig? In deze podcast gaat cabaretier en acteur Pepijn op zoek naar het antwoorden op een persoonlijke vragen des levens. Hij praat met mensen die hij bewonderd, probeert wat van ze te leren en geeft jou als luisteraar een beeld van de persoon achter de microfoon.

 

Graag op de hoogte blijven van de leukste nieuwtjes, tips & tricks? Zorg dan dat je onze socialmediakanalen volgt! Wekelijks verrassen wij je graag met nieuwe kennis!

Dit vind je misschien ook interessant

Podcasts voor recruiters - Read more
Blog

100% effectiever werken met 8 praktische tools!

Maak kennis met 8 essentiële tools die elke ondernemende recruiter nodig heeft om effectiever te werken en betere resultaten te bereiken, van Boolean Searches tot Tinyurl.
Podcasts voor recruiters - Read more
Blog

De 7 beste efficiency tools voor iedere ondernemende recruiter!

Boost je zzp-recruitment efficiëntie met tools als: Instapaper, Glasp, Grammarly, RescueTime, Calendly, Trello, en Buffer!
Podcasts voor recruiters - Read more
Blog

Gegarandeerd indruk maken met 9 creatieve (schrijf)tools!

verken 9 essentiële tools die elke recruiter helpen om creatiever te schrijven en op te vallen.