Hoe IJmond Werkt! talent vindt in een uitdagende markt met online wervingscampagnes

In 2023 maakte IJmond Werkt! veelvuldig gebruik van onze online wervingscampagnes, oftewel Talent Targeting. Deze aanpak bleek een gouden greep in het bereiken van latent werkzoekenden via social media. We hebben goed gekeken naar hoe we de campagnes verder kunnen verfijnen met data-analyses. Alie Bos, de HRM-manager van IJmond Werkt!, vertelt over haar ervaring hiermee. “Toen ik voor het eerst over Talent Targeting hoorde, was ik sceptisch. Maar nu zie ik de impact die het heeft gehad.”, zegt Alie met een glimlach. 

Roland Poot, zzp-recruiter bij Fygi, stelde voor om online wervingscampagnes in te zetten. Alie had haar twijfels vanwege de uitdagingen op de arbeidsmarkt, maar deze zijn volledig weggenomen door de indrukwekkende resultaten. “We waren benieuwd of we genoeg reacties zouden krijgen op onze campagnes.”, geeft Alie toe. Haar ervaringen met online campagnes voor de samenwerking met Fygi waren gemengd, maar de resultaten van deze samenwerking overtroffen alle verwachtingen. IJmond Werkt! besloot het toch te proberen en dat bleek een uitstekende keuze te zijn. 

Bewezen succes

“Elke campagne bracht ons dichter bij het talent voor onze vacatures.”, merkt Alie op. Bijna alle vacatures kregen veel reacties, ook de moeilijke. “Onze focus op employer branding heeft ons geholpen om gezien te worden als een aantrekkelijke werkgever, wat duidelijk te zien was aan de kwaliteit van de reacties.”, voegt ze toe. “We zijn blij verrast door de campagnes,” zegt Alie. Snelle reacties op sollicitaties door Roland versterkten onze samenwerking en zorgden voor directe betrokkenheid bij de processen. 

 

Fygi_IJmond_Werkt

"Elke campagne bracht ons dichter bij het talent voor onze vacatures. Bijna alle vacatures kregen veel reacties, ook de moeilijke."

Alie Bos
HRM Manager bij IJmond Werkt!

Verrassende reacties

Veel professionals reageerden op onze advertenties. “De motivatie en kwaliteit van de reacties waren boven onze verwachtingen,” aldus Alie. Persoonlijk contact met recruiter Roland hielp hierbij. “Direct zien met wie je contact hebt, maakt het proces veel persoonlijker en toegankelijker,” legt Roland uit. We zorgen ook voor regelmatige follow-ups en netwerken, wat ons helpt om relaties op te bouwen voor toekomstige vacatures. 

De cijfers spreken voor zichzelf

  • In 2023 draaide IJmond Werkt! 12 campagnes met Fygi
  • Ze bereikten 144.649 mensen
  • Ze ontvingen 110 sollicitaties en hielpen 11 professionals aan hun beste baan

Dit alles dankzij de succesvolle samenwerking tussen IJmond Werkt!, Roland Poot en Fygi.

Dit vind je misschien ook interessant

Cases

100 monteurs binnen 1 jaar. Dat noemen wij een succesverhaal.

Feenstra en Fygi's samenwerking boost werving met 4 toegewijde recruiters, versterkt Feenstra's werkgeversmerk en trekt talent aan.
Blog

Hoe een goed ATS-systeem de recruitment bij Jaarbeurs vooruit helpt

Efficiënt ATS-systeem cruciaal in recruitment; Pieter Duijndam leidt succesvolle implementatie bij Jaarbeurs.
Cases

Online kabaal maken en successen boeken met advertenties bij Fygi!

Fygi vernieuwt E&I monteurswerving met unieke campagnes, koppelt vakmensen aan topbedrijven en biedt exclusieve keuzes.