ATS Systeem

Hoe een goed ATS-systeem de recruitment bij Jaarbeurs vooruit helpt

Een Applicant Tracking System (ATS) gaat niet alleen om het volgen van sollicitanten, maar om het bouwen van een sterke wervingsstrategie door de hele recruitment journey. Daarnaast zorgen efficiënte processen, voor snellere resultaten. Pieter Duijndam, ATS-specialist en aangesloten zzp-recruiter bij FYGI, weet daar alles van. Zijn recente project bij de Koninklijke Jaarbeurs is een mooi voorbeeld van de impact die een goed ATS-systeem kan hebben.

 

De belangrijke rol van een ATS in organisaties

Pieter benadrukt dat een ATS essentieel is voor structuur en centralisatie in de databeheer van een organisatie. Dit vermindert de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van individuele medewerkers. Het zorgt ook voor naleving van de AVG. Bij Jaarbeurs heeft de implementatie van een ATS, samen met een effectieve werken bij-website, geresulteerd in een efficiëntere manier van werken en een vermindering van het aantal openstaande vacatures.

Pieters visie als ATS-expert

Pieter zegt: “Ik geniet van de dynamiek en diversiteit die het werken als ATS-expert met zich meebrengt. Het biedt mij de kans om een leidende rol te spelen in positieve veranderingen binnen organisaties, van advies tot implementatie.”

“In de dynamische wereld van recruitment is het hebben van een efficiënt ATS-systeem niet langer een luxe, maar een noodzaak.”

Pieter Duijndam

De samenwerking en het succes bij Jaarbeurs

Pieters opdracht bij Jaarbeurs was gericht op de implementatie van een nieuw ATS-systeem: Recruitee. Zijn effectieve samenwerking met verschillende afdelingen zorgde voor een soepel selectie- en implementatieproces. De lancering van Recruitee op 12 september 2023 was een keerpunt voor de Jaarbeurs. Dankzij de duidelijke voordelen van dit systeem, konden ze de overstap maken van 3 interim-recruiters naar slechts 1 vaste recruiter.

Pieter_Fygi

De weg naar de juiste ATS-keuze

Om tot de juiste keuze en implementatie van het ATS bij Jaarbeurs te komen, doorliep Pieter zorgvuldige stappen. Dit begon met het opstellen van specifieke eisen en wensen, gevolgd door een demofase om de beste opties te beoordelen. Een cruciaal onderdeel was de inkoopbeoordeling, waarbij de kosteneffectiviteit en waarde van elke optie zorgvuldig werden afgewogen.

Waarom Recruitee?

Recruitee onderscheidt zich door zijn alles-in-één tarief, AVG en security compliance, gebruiksvriendelijkheid en 24/7 klantenservice. Ze hebben een Nederlandse support-afdeling. Pieters positieve ervaringen tijdens de trainingsessie met Recruitee hebben geleid tot de overweging van een diepgaander partnerschap.

De toekomst van ATS in recruitment

Een ATS zoals Recruitee biedt de mogelijkheid om tot 64% van de tijd te besparen door automatisering. Het gaat hierbij niet alleen om het volgen van sollicitanten, maar om het opbouwen van een effectieve wervingsstrategie en het versnellen van het recruitmentproces.

Conclusie

Pieters werk bij Jaarbeurs is een concreet bewijs van de kracht van een ATS. Het biedt een scala aan voordelen: van kwalitatieve sollicitanten en verbeterde kandidaat-ervaringen tot kostenbesparing en sterke employer branding. Zijn expertise als ATS-specialist, in combinatie met de juiste tools, heeft een positieve verandering teweeggebracht in het recruitmentproces bij de Koninklijke Jaarbeurs.

Benieuwd naar wat een ATS voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Pieter voor een persoonlijk adviesgesprek.

Dit vind je misschien ook interessant

ATS Systeem - Read more
Blog

Ben jij vervangbaar? Automatisering is je vriend

"Ontdek hoe automatisering je werk kan transformeren, terwijl je je voorbereidt op de toekomst door kennis en training in technologie te omarmen."
ATS Systeem - Read more
Cases

100 monteurs binnen 1 jaar. Dat noemen wij een succesverhaal.

Feenstra en Fygi's samenwerking boost werving met 4 toegewijde recruiters, versterkt Feenstra's werkgeversmerk en trekt talent aan.
ATS Systeem - Read more
Blog

Het salaris benoemen in vacatureteksten blijft een taboe!

Benoem het salaris in een vacaturetekst en onderscheid je in de arbeidsmarkt. De tegenargumenten kunnen niet op tegen het aantal voordelen.