werk- en privébalans

Iris & Fygi

Beeld jezelf eens in. Je klapt op vrijdagmiddag lekker op tijd je laptop dicht. Na een effectieve werkweek met de ideale balans tussen werk en privé is het tijd voor ontspanning! Je pakt de laatste spulletjes nog even en dan vertrek je naar jullie boot. De start van een lang weekend samen met je gezin! Klinkt goed hè? Het is de realiteit voor Iris Kamp, aangesloten als zelfstandig recruiter bij Fygi: “Mijn werk- en privébalans is tien keer beter dan het ooit geweest is. Voor mezelf beginnen was één van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb!”

Iris heeft vorige week haar interim opdracht van twaalf uur afgerond bij Onderwijspost. Verder is ze actief op het gebied van werving & selectie. Inmiddels is ze meer dan vijftien jaren actief in de arbeidsbemiddeling waarvan twee jaar als zelfstandig ondernemer.

“Ik miste op dat moment een stuk vrijheid in mijn leven.”

Het verlangen om voor zichzelf te beginnen ontstond al jaren voor haar uiteindelijke vertrek bij de Randstad Groep: “Ik heb daar twaalf jaar gewerkt. Toen ik kinderen kreeg begon ik tegen dingen aan te lopen. Ik miste op dat moment een stuk vrijheid in mijn leven. Ik moest om half 8 de deur uit om op tijd te zijn op kantoor en ik was om half 7 ’s avonds een keer thuis. Tussendoor de kinderen snel naar de opvang brengen, auto buiten het centrum parkeren, lopend naar kantoor. Tja, je hoort het. Dat kostte enorm veel tijd en energie.”

“Je weet natuurlijk wat voor marges je draait.”

Naast het missen van vrijheid is er natuurlijk ook het financiële plaatje: “Je weet natuurlijk wat voor marges je draait. Dat zet je ook aan het denken. Je werkt altijd hard voor de organisatie, maar in principe zie je daar zelf weinig van terug. Ik dacht eerst ‘dit kan ik tot mijn pensioen blijven doen’, maar na interne ruis en verschuivingen ben ik toch stappen gaan zetten om voor mezelf te beginnen.”

"Mijn werk- en privébalans is tien keer beter dan het ooit geweest is. Voor mezelf beginnen was één van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb!”

Iris Kamp

“Alles uitzoeken kost veel tijd. Tijd dat niet direct geld oplevert.”

Als Iris zich aan het oriënteren is naar het zelfstandig ondernemerschap komt ze in aanraking met Fygi: “Ik was helemaal niet op zoek naar een netwerk om mezelf bij aan te sluiten. Op dat moment zocht ik namelijk naar informatie over bijvoorbeeld het maken van een eigen website en algemene voorwaarden. Je komt zelf een heel eind, maar alles uitzoeken kost veel tijd. Tijd dat niet direct geld oplevert. Dat zette mij aan het denken. In die fase ontdekte ik Fygi.”

Slimmer en effectiever werken

Iris komt in contact met Erik van de Water en wat hij vertelt spreekt haar enorm aan: “Hij vertelde dat het platform zelfstandige recruiters ondersteunt in hun werkzaamheden. Wat voor mij bijzaken zijn of wat mij veel tijd kost, daarvoor kan ik bij Fygi terecht. Denk bijvoorbeeld aan expertise op het gebied van marketing of het sparren over business development: heb ik als ondernemer nog steeds de juiste koers? Daarnaast heb ik de mogelijkheid om trainingen te volgen. Zo blijf ik up-to-date over alle ontwikkelingen. Al met al helpt het mij enorm in mijn werk. Zo ben ik slimmer, effectiever én niet al te onbelangrijk: vrolijker als recruiter!”

Fygi_Iris

Opgediend op een presenteerblaadje

De samenwerking met Fygi voelt tot op de dag van vandaag goed voor Iris: “Ik kan hierdoor mezelf echt 100% focussen op mijn werk. Niet bezig zijn met randzaken, maar doen waar ik goed in ben en wat ik echt leuk vind om te doen: het vinden van de ideale match. Het voelt alsof ik het allemaal non-stop opgediend krijg op een presenteerplaatje: gemak en een stukje ontzorgen door al die support vanuit het platform. Ja, natuurlijk dragen we wat af aan Fygi, maar die investering is het voor mij echt meer dan waard. Anders ben ik namelijk geld én mijn eigen tijd kwijt.”

De werkweek van Iris

Momenteel is Iris actief op het gebied van werving & selectie: “Dit is voor mij op dit moment de perfecte manier om werk en privé te combineren.” Naast haar werkzaamheden heeft Iris regelmatig contact met andere recruiters binnen het Fygi-netwerk: “Soms voor een samenwerking en soms simpelweg om op de hoogte te blijven van elkaar. Zo ben je als zelfstandig ondernemer actief en tegelijkertijd voel je je nooit alleen. Dat voelt ontzettend goed voor mij!”

Dit vind je misschien ook interessant

werk- en privébalans - Read more
Blog

Anita & Fygi

"Ontdek Anita's reis van passievolle recruiter bij Unique naar bevlogen freelancer, gedreven door menselijk contact en persoonlijke groei."
werk- en privébalans - Read more
Blog

Freelance recruiter? Regel jouw verzekeringen en profiteer van kortingen!

Ervaar hoe je als zelfstandig recruiter je risico's minimaliseert en profiteert van onmisbare verzekeringen en slimme fiscale voordelen, allemaal voor jouw succes en zekerheid.
werk- en privébalans - Read more
Blog

Gegarandeerd indruk maken met 9 creatieve (schrijf)tools!

verken 9 essentiële tools die elke recruiter helpen om creatiever te schrijven en op te vallen.