Malou & het thuisfront

Eric, partner van Malou, vertelt ons dat werkgeluk belangrijker is dan financiële zekerheid. Hij was enorm positief dat ze ging starten als zzp-recruiter bij Fygi. Hoewel een eigen bedrijf risico’s met zich meebrengt is het volgen van werkgeluk de moeite waard volgens hem. Zeker met een stap als deze is steun van je partner prettig, dát kreeg Malou.

“Dit voelde voor mij als een opluchting.” Fygi biedt Malou een groot netwerk, vrijheid, persoonlijke begeleiding en toegang tot verschillende tools. Dit geeft haar meer zekerheid, de mogelijkheid om te sparren en om samen te werken met andere zelfstandig ondernemers. Eric vertelt: “Al met al dacht ik dat dit een geweldige zet voor haar was, omdat ze als zelfstandige kon werken zonder zich alleen te voelen.”

“Meer werkgeluk.”

Eric merkt dat de veranderingen in Malou haar werkzaamheden een positieve invloed op hem hebben. Voorheen had Malou een werkweek van 40 uur die veel stress veroorzaakte en resulteerde in minder tijd voor leuke activiteiten en extra huishoudelijke taken voor Eric. Nu ze meer vrijheid en voldoening heeft in haar werk, heeft ze meer energie en tijd voor andere dingen.

“Hoe gelukkiger je partner is, hoe gelukkiger je samen bent."

Malou van veen
FYGI_Malou_Thuisfront

“Ondernemer zijn betekent risico’s nemen.”

Eric begrijpt dat ondernemerschap altijd risico’s met zich meebrengt en dat financiële beperkingen in het begin uitdagend kunnen zijn. Desondanks vindt hij dat Malou haar werkgeluk moet nastreven, aangezien volledige financiële zekerheid nooit gegarandeerd is, zelfs niet in loondienst. “Ik geloof dat deze obstakels geen reden mogen zijn om niet met ondernemen te beginnen, tenzij het op termijn niet blijkt te werken. Dan is het tijd om je af te vragen of ondernemen echt iets voor jou is.”

Eric zijn tip: “Geef het minstens één jaar. Na dat jaar maak je de balans op, net zoals Malou en ik hebben afgesproken. Als je na dat jaar niet het gewenste resultaat hebt behaald, is het tijd om opnieuw te evalueren. Maar als je je werkgeluk hebt gevonden, moet je ervoor gaan. Het geluk van je partner is ook jouw geluk, en ik denk dat dat belangrijker is dan financiële zekerheid.”

Dit vind je misschien ook interessant

Blog

Roos Strating & Fygi

Roos Strating vond na een zoektocht en periode van persoonlijke groei haar roeping als freelance recruiter. Haar verhaal toont de kracht van zelfontdekking en het omarmen van ondernemerschap.
Blog

Jouw beste baan in 3 stappen met Ruth

Duik in het verhaal van Ruth Tolhuijs: Van sollicitatiecoach tot surfgirl, en ontdek hoe zij haar droombaan vond door trouw te blijven aan zichzelf.
Blog

De 7 beste efficiency tools voor iedere ondernemende recruiter!

Boost je zzp-recruitment efficiëntie met tools als: Instapaper, Glasp, Grammarly, RescueTime, Calendly, Trello, en Buffer!