recruitment vrijheid

Marissa en het thuisfront

Van een 9-tot-5-mentaliteit in loondienst naar zelfstandig recruiter met ondersteuning via Fygi. Dit is het verhaal van Marissa en haar partner Willem.

Het is een bekend scenario: je zit vast in een baan die niet helemaal bij je past. Het liefste wil je vrijheid, zodat je werk en privéleven in balans is. Voor Marissa was dat niet anders. Toen zij samen met haar partner Willem voor één jaar naar Dubai verhuisde vanwege zijn werk, veranderde dit alles

“Vliegen kan niet zonder loslaten.”

In de coronaperiode is gebleken dat veel bedrijven in staat zijn om tot wel 70% van hun werkzaamheden online uit te voeren. Dit kan zelfs leiden tot een verhoogde efficiëntie, aangezien er geen reistijd en files meer zijn. Willem zegt: “Je kunt zelfs in je pyjama aan de slag. Als je dan even een pauze nodig hebt, kun je die benutten voor huishoudelijke taken, zoals een wasje draaien, waarna je weer vol energie kunt knallen.” Marissa’s werkgever waardeerde de traditionele kantooromgeving meer dan een flexibele, hybride werkcultuur. Daar is niks mis mee, maar dat moet wel bij je passen.

Dat in combinatie met het internationale avontuur, zorgde voor de stap richting het ondernemerschap. “Ik dacht: dit wordt helemaal niks, er komt voorlopig geen stuiver binnen via Marissa. Ik behoorde tot de groep partners die zich ongemakkelijk voelde bij het idee dat hun geliefde als zzp’er gaat werken.” Willems grootste zorg was of ze een stabiel inkomen kon genereren, aangezien ze net een nieuw huis hadden gekocht en er een grote verbouwing op de planning stond. Toch gaf hij haar de vrijheid om haar carrière vorm te geven en hij waardeerde de flexibiliteit die het hun levensstijl bood. “Als het echt niet lukt, dan kan ze altijd terugkeren in loondienst.”

Geleidelijk introduceerde Marissa Fygi aan Willem. Zijn eerste reactie was kritisch: “Ze pakken wel een flink stuk van de taart voor zichzelf.” Marissa legde vervolgens uit dat je bij Fygi toegang krijgt tot een groot netwerk, ondersteuning, tools en een ruim aanbod aan opdrachten die verdeeld kunnen worden onder de aangesloten recruiters. Hierdoor is de kans klein dat je zonder opdrachten komt te zitten. Het vermindert stress, omdat Fygi je ontzorgt met zaken waar je als startende zzp-recruiter tegenaan loopt.

“Geef je partner de vrijheid en het vertrouwen om zijn of haar carrière vorm te geven.”

Marissa Cornelissen
Marissa_Blog_Fygi

“Doordat ik geen leidinggevende heb, ontplooi ik veel sneller.”

Marissa voegt toe: “Als ik eerlijk ben, was ik altijd gezond jaloers op Willem. Hij had het voorrecht van thuiswerken en de vrijheid om zijn eigen uren in te delen. Voor mij was dat totaal nieuw. Het grootste verschil dat ik merk, is dat ik nu het gevoel heb dat werken niet echt meer voelt als werken. Waar ik voor moet waken, is dat mijn passie voor ‘goed werk willen leveren’ niet te ver doorslaat. Immers is er geen kantoor dat om 17.00 uur sluit, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Gelukkig houdt mijn vriend mij zo nu en dan scherp: ‘tijd om even te sporten, Maris!’ Dit brengt juist het beste in mij naar boven.”

“We willen niet meer terug naar vroeger.”

Willem ziet een aanzienlijk verschil tussen Marissa’s vorige baan en haar carrière via Fygi. “Ik zie nu een zee van flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. Fygi geeft Marissa meer zelfvertrouwen en biedt een vangnet. Naast het netwerk en webinars, worden mijlpalen gevierd met leuke presentjes. Maar het allerbelangrijkste? Ik zie Marissa gelukkiger, dat maakt mij blij! Het is fantastisch dat Marissa de vrijheid heeft om zelf haar weken in te delen en haar eigen opdrachtgevers te kiezen.”

Willem heeft een tip voor partners van recruiters die overwegen om zich als zelfstandig recruiter aan te sluiten bij Fygi: “Geef je partner de vrijheid en het vertrouwen om een carrière vorm te geven.” Aangesloten bij een platform zoals Fygi, geeft het gevoel van zelfstandig, maar nooit alleen. “Toch is niet iedereen geschikt om een succesvolle zzp-recruiter te worden. Het vereist specifieke karaktereigenschappen en een ondernemende instelling, zoals Marissa die heeft.” Willem geeft aan dat hij het ondernemerschap zeker zou overwegen, als er een vergelijkbare mogelijkheid in zijn vakgebied zou bestaan.

Dit vind je misschien ook interessant

recruitment vrijheid - Read more
Blog

Malou & het thuisfront

Eric ondersteunt Malou's overstap naar zzp voor meer werkgeluk, gelovend dat hun gezamenlijk geluk toeneemt. Hij ziet de waarde in van het nastreven van passie boven financiële zekerheid.
recruitment vrijheid - Read more
Blog

Jouw beste baan in 3 stappen met Ruth

Duik in het verhaal van Ruth Tolhuijs: Van sollicitatiecoach tot surfgirl, en ontdek hoe zij haar droombaan vond door trouw te blijven aan zichzelf.
recruitment vrijheid - Read more
Cases

Online kabaal maken en successen boeken met advertenties bij Fygi!

Fygi vernieuwt E&I monteurswerving met unieke campagnes, koppelt vakmensen aan topbedrijven en biedt exclusieve keuzes.